Στις ΗΠΑ για καλες πρακτικες στην αναπτυξη του προσβασιμου τουρισμου

Η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και ο Μιχάλης Ραγκούσης θα εκπροσωπήσουν την Κομοτηνή

Η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και η ακριτική Κομοτηνή θα είναι οι μόνες δύο ελληνικές πόλεις, που επελέγησαν από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, για να λάβουν μέρος σε πρόγραμμα προβολής πρότυπων μοντέλων ανάπτυξης του προσβάσιμου τουρισμού, που υλοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η τιμητική αυτή πρόσκληση, που έλαβε ο δήμος Κομοτηνής, δε θα μπορούσε φυσικά να αγνοηθεί. Γι’ αυτό «βαλίτσες» για το Σικάγο, το Ορλάντο και το Τσάρλεστον, ετοιμάζουν ήδη η κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου ως εκπρόσωπος του δήμου και ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου «Περπατώ». Κατά τη δεκαήμερη παραμονή τους στις ΗΠΑ, πρόκειται να πραγματοποιήσουν διαδοχικές επαφές με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και να συμμετέχουν σε σεμινάρια, προκειμένου να γνωρίσουν και να μεταφέρουν κατά την επιστροφή τους στην πόλη μας καλές πρακτικές γύρω από την ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού. 

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου «Νομίζω ότι είναι ένα πρόγραμμα που έχει μόνο θετικά να αποφέρει στον δήμο Κομοτηνής»

«Η Κομοτηνή θεωρήθηκε από τους διοργανωτές αυτής της αποστολής ως μια από τις πλέον προσβάσιμες πόλεις στην Ελλάδα και γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή ενός εκπροσώπου του δήμου Κομοτηνής», σημείωσε αναφερόμενη στην τιμητική επιλογή της πόλης μας από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα, κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. «Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε νέους τρόπους ανάπτυξης του προσβάσιμου τουρισμού», εξήγησε, «μοντέλα και εργαλεία που χρησιμοποιούν οι πόλεις και οι πολιτείες των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ανάπτυξης του προσβάσιμου τουρισμού και τρόπους προώθησης πόλεων που έχουν σχετική προσβασιμότητα». «Νομίζω ότι είναι ένα πρόγραμμα που έχει μόνο θετικά να αποφέρει στον δήμο Κομοτηνής», συμπλήρωσε, «και γι’ αυτό και αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος».
 
«Η Κομοτηνή έχει κάνει πάρα πολλά βήματα ως προς την προσβασιμότητα, τόσο με πρωτοβουλία του δήμου Κομοτηνής, όσο όμως και με τη συμμετοχή και τη στήριξη του Συλλόγου “Περπατώ”», έσπευσε να επισημάνει η κ. Στογιαννίδου. «Ο Σύλλογος «Περπατώ» δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια προς αυτήν την κατεύθυνση», προσέθεσε, «και γι’ αυτό εκπροσωπείται στη συγκεκριμένη αποστολή από τον κ. Μιχάλη Ραγκούση».

«Ο προσβάσιμος τουρισμός είναι μια πρόκληση για τον δήμο Κομοτηνής»

Καταλήγοντας, παρατήρησε πως η ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού αποτελεί μια πρόκληση για το δήμο Κομοτηνής, δεδομένου ότι είναι και ένας τομέας, που στην Ελλάδα βρίσκεται σε αρχική ακόμη μορφή. «Θα προσπαθήσουμε να εισπράξουμε, να αφουγκραστούμε και να μάθουμε με ποιους τρόπους θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε την περιοχή μας προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε κλείνοντας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.