Στις επαλξεις οι εργαζομενοι του Βοηθεια στο Σπιτι του Δημου Κομοτηνης

Συνεχίζουν αυτές τις δύσκολες ημέρες να εξυπηρετούν περίπου 1.400 από τους πιο αδύναμους συνδημότες μας

Τον καλύτερο εαυτό τους δίνουν αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κομοτηνής, που συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους ωφελούμενους του προγράμματος, φροντίζοντας παράλληλα να διαφυλάξουν την υγεία τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Μουρτίδης, βγαίνουν έξω και καλύπτουν όλες τις ανάγκες των συνδημοτών.

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρουν μάλιστα, έχουν ξεκινήσει να παίρνουν τηλέφωνα και να ενημερώνουν όσους έχουν επαφή με το Βοήθεια στο Σπίτι να τους καλούν στο συγκεκριμένο νούμερο, και παρέχουν ενημέρωση για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.

Άλλωστε οι τέσσερις δομές, Κομοτηνής, Αιγείρου, Νέου Σιδηροχωρίου και Φαναρίου, εξυπηρετούν σε συστηματική βάση περίπου 500 άτομα, αλλά συνολικά με την υπηρεσία έχουν επαφή σχεδόν 1.400 άτομα.

Συνεχίζουν την δράση τους τηρώντας και τα μέτρα ασφαλείας

Ο κ. Μουρτίδης τόνισε πως ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι για το πρόγραμμα, μιας και η σίτιση γίνεται κανονικά, όπως και όλες οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας, λειτουργούν κανονικά.

Η υπηρεσία εξυπηρετεί άτομα που διαμένουν μόνα τους και δυσκολεύονται να βγουν και να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες, τόσο για θέματα σίτισης ή φαρμάκων, ενώ αναλαμβάνει να πληρώσει λογαριασμούς ή κάνει κάποιες άλλες εξυπηρετήσεις.

Βέβαια αυτές τις μέρες, που πολλοί ωφελούμενοι κλείνονται στο σπίτι τους, ιδιαίτερα οι υπερήλικες, ανησυχούν για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, για αυτό και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία τους ενημερώνουν μέσω τηλεφώνου, ώστε να τους καθησυχάσουν και να τους καθοδηγήσουν για το τι να κάνουν.

Η αγωνία των περισσοτέρων, σημείωσε αφορά στις φαρμακευτικές αγωγές τους, και έτσι ενώ κάποιοι από τους ωφελούμενους έπαιρναν τα φάρμακά τους οι ίδιοι, τώρα το ζητούν από το Βοήθεια στο σπίτι.

Οι εργαζόμενοί τους λαμβάνουν τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, αλλά βοηθά και η τηλεφωνική επικοινωνία, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές και να προστατευτούν και οι ωφελούμενοι.

Σχέδια για γραμμή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης από το Δήμο Κομοτηνής

Παράλληλα η αντιδημαρχία προσπαθεί να δημιουργήσει και μια διαφορετική επικοινωνία, στοχεύοντας στην παροχή συμβουλών και ψυχολογικής βοήθειας.

Για αυτό και γίνεται προσπάθεια για την οργάνωση μιας γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, που θα απευθύνεται σε όλους τους Δημότες.

Στην άλλη άκρη της γραμμής θα βρίσκεται ψυχολόγος, και βρίσκονται σε επαφή με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών για να ξεκινήσουν αυτή τη δράση.

Αυτή η δομή ψυχολογικής υποστήριξης έχει σαν στόχο να βοηθήσει όποιον το έχει ανάγκη, τόσο λόγω της επέκτασης της πανδημίας αλλά και της παρατεταμένης παραμονής εντός, που μπορεί να δημιουργήσει διάφορα ζητήματα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.