Στις εκδηλωσεις του Πολιτιστικου Συλλογου Αιγειρου

Με αφορμή την εορτή της Παναγιάς Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Την περασμένη Τετάρτη δόθηκε το “σήμα εκκίνησης” για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.
 
Την πρώτη ημέρα η μπάντα της Αιγείρου μετέφερε το μήνυμα της έναρξης των εκδηλώσεων στους δρόμους του οικισμού ακολουθούμενη από παιδιά που κρατούσαν δάδες. Η μουσική “πομπή” έκανε μια στάση στην εκκλησία του οικισμού, όπου τους υποδέχθηκε ο παπά Γιάννης Δίγκας. Μιλώντας στα παιδιά τα κάλεσε να συνεχίσουν τα ήθη και έθιμα με σεβασμό στην παράδοση και τη θρησκεία και τα ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.
 
Την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων έγινε η καθιερωμενη ποδηλατοβόλτα από το χωριό στην Μονή Παναγιάς Φανερωμένης. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Τα παιδιά τα καλωσόρισε η ηγούμενη και τα κάλεσε σε όλη τους τη ζωή να ακολουθούν το δρόμο της Παναγιάς.

Να σημειώσουμε ότι η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιγείρου κ. Άννα Πατρωνίδου όχι μόνον συμμετέχει του γενικού σχεδιασμού των εορταστικών εκδηλώσεων στην Αίγειρο, που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό πρωταγωνιστεί στο νομό Ροδόπης, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό κομοτηναίων στην πλατεία της με τα βαθύσκιωτα πλατάνια, αλλά συμμετέχει η ίδια προσωπικά σε κάθε επιμέρους εκδήλωση, όπως αυτές τις ημέρες στη δαδοφορία αλλά και την ποδηλατοπορεία των μικρών Αιγειριωτών, μέχρι και την κορύφωση των σχετικών εκδηλώσεων που συμπίπτουν με την γιορτή της Παναγίας Φανερωμένης στις 23 Αυγούστου.
 
(Σ.σ. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε στην κεντρική)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.