Στις 27 Φεβρουαριου οι εκλογες στο Δικηγορικο Συλλογο Ροδοπης
Μέσα σε ευχάριστο κλίμα και παρουσία πολλών δικηγόρων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης. Μπορεί στον τοπικό Σύλλογο δικηγόρων να κυριαρχούν οι ζυμώσεις εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της 27ης Φλεβάρη για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ωστόσο τίποτε στην ατμόσφαιρα δεν ανέδυε «άρωμα» εκλογών.
Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος πέρα από τις ευχές της Διοίκησης, έκανε κι ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Συλλόγου για την χρονιά που πέρασε.
Σε δηλώσεις του αναφορικά με τη δράση του απερχόμενου Δ.Σ ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στην συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου στην αποπεράτωση του νέου δικαστικού μεγάρου και στη βελτίωση της λειτουργικότητάς του. Όπως υποστήριξε η απερχόμενη Διοίκηση θα προβεί σε συνολικό απολογισμό των δραστηριοτήτων της, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
Μετά την αύξηση του πληθυσμού των μελών του Συλλόγου- που ανέρχονται σε 219- οι εκλογές θα «γίνουν κατά συνδυασμούς». Μέχρι χθες ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, δεν κατατέθηκε καμία υποψηφιότητα ενώ η σχετική προθεσμία πρόκειται να λήξει στις 31 Ιανουαρίου. Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. « Εφόσον εκλεγώ, την επόμενη τριετία πιστεύω ότι θα μπορώ να αποδώσω ακόμη καλύτερα. Βέβαια υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι και μακάρι να βρούμε τρόπο να τους προσελκύσουμε στη διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα μέχρι τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα αναλάβει δράση.
Κληθείς να απαντήσει για το θέμα της αξιοποίησης του παλιού δικαστικού μεγάρου, το οποίο προβάλλεται και στο πρόσφατο ημερολόγιο-λεύκωμα που εξέδωσε ο Σύλλογος, ο κ.Πεταλωτής επανέλαβε την θέση του για «τη γενικότερη βελτίωση της περιοχής με την ανάδειξη εκτός του παλιού δικαστικού μεγάρου και της Ταξιαρχίας, που κατ΄ ανάγκη σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει το κτίριο των στρατιωτικών οικημάτων που είναι ανάμεσα τους. Αν υιοθετήσουμε αυτή την ιδέα όλοι οι τοπικοί φορείς θα γίνει μια πλατεία με την οποία θα αναδειχθεί η ιστορικότητα της περιοχής μας» κατέληξε.
Ν.Δ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
