Στις 24 Μαιου οι εκδηλωσεις της ΠΑΜΘ για την γενοκτονια των Ποντιων

Με περιορισμένο αριθμό πολιτών φέτος οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν φέτος, την 24η Μαΐου 2020, ημέρα Κυριακή. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 24ης Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό πολιτών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη τη περιφέρεια:

• Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020.

• Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ειδικότερα στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας  στο χώρο του Ηρώου της πόλης με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή και φωταγώγηση στρατοπέδων με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

9:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ομιλία από τον κ. Χρήστο Χιωτέλη Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά».

10:15 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην Πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, έναντι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκο). Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.  Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Σημειώνεται ότι όποιος Εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, να ενημερώσει έγκαιρα την υπηρεσία της περιφέρειας στο τηλ.: 2531352121 & 2531352137. Στο πλάισιο των μέτρων πρόληψης παρακαλείται να βρίσκεται μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε Φορέα ή Σύλλογο.

20:05  Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών ρυθμίζουν, ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Κομοτηνής και η ΧΧΙ ΤΘΤ.

Τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης και Ευγενία Εξακοΐδου (κιν. 6936924079)

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.