Στις 12 Μαιου η αναγορευση του Γεωργιου Χατζηκωνσταντινου σε ομοτιμο καθηγητη του ΔΠΘ

Ένα από τα καλύτερα νέα μας προσκόμισε τελειώνοντας ο Απρίλης. Ο καθηγητής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, αγαπημένος φίλος πολλών κομοτηναίων και, περιποιώντας μας μεγάλη τιμή, συνεργάτης της εφημερίδας μας, που συνταξιοδοτήθηκε από το αποκαλούμενο σήμερα Τμήμα Οικονομικών Σπουδών και τότε ΔΟΣΑ, Διεθνών δηλαδή Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, ένα τμήμα τον θεμέλιο λίθο του οποίου ο ίδιος στην κυριολεξία έθεσε, έστω και μετά από κάποια χρόνια, θα λάβει από το Δημοκρίτειο και το Τμήμα του, την ακαδημαϊκή κοινότητα που υπηρέτησε, την τιμή που του αρμόζει, τον τίτλο του Ομοτίμου Καθηγητή.
 
Και όχι μόνον, αφού η ομοτιμοποίηση του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου ανοίγει τον θεσμό απόδοσης της συγκεκριμένης τιμής εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε άλλα τμήματά του στην Κομοτηνή, πλην της Νομικής που τον είχε από χρόνια υιοθετήσει. Όμως και πάλι τα καλά νέα για το Δημοκρίτειο και τον θεσμό της ομοτιμοποίησης δεν τελειώνουν εδώ, εφόσον το Δημοκρίτειο ανοίγει τον θεσμό και προς την κοινωνία και του αποδίδει τον χαρακτήρα τελετής, με ομιλίες και ανάδειξη του έργου τού προς ομοτιμοποίηση καθηγητή, όπως γίνεται σε αρκετά πανεπιστήμια του εξωτερικού, και για πρώτη φορά θα δούμε στην Κομοτηνή στην τελετή ομοτιμοποίησης του αγαπητού μας καθηγητή και εσαεί δασκάλου.
 
Περισσότερο συγκεκριμένα, όπως σήμερα περιήλθε σε γνώση μας μετά από συνομιλία μας, η τελετή αναγόρευσης του Γεώργιου Χατζηκωνσταντίνου σε Ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών θα λάβει χώρα την Πέμπτη 12 Μαϊου, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης της Κομοτηνής, παρουσία μεταξύ άλλων του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιου Καραμπίνη και του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Χρίστου Παπαθεοδώρου, οι οποίοι και θα προσφωνήσουν το τιμώμενο πρόσωπο, ενώ εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, ο Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Δημήτριος Δημόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Βαρσακέλης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Σπυρίδωνας Ρουκανάς.
 
Μεγάλη χαρά για την πόλη, τους φίλους και τους τότε φοιτητές του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου, για εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες του τόπου και τις οικογένειές τους που έζησαν με τον Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου και η σχέση τους συνεχίζεται κανονικά παρόλη τη μετακίνησή του στη Θεσσαλονίκη, αφού ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου δεν έπαψε ποτέ να είναι και Κομοτηναίος.
 
κ.Καθηγητά, κ.πρόεδρε, καλώς να έρθετε ξανά στην πόλη σας!!!

Ο καθηγητής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου

Ο Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Α.Π.Θ. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Εκεί κατέκτησε το Doctorat d’ Etat στην οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Paris I – Pantheon – Sorbonne με βαθμό «Άριστα». Δίδαξε στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (Δ.Ο.Σ.Α.) του Πανεπιστημίου Θράκης. Του τμήματος αυτού υπήρξε επί 7 έτη πρόεδρος, έχοντας την ευθύνη της ίδρυσης και της οργάνωσής του έως το έτος 2005. Διετέλεσε αντιπρύτανης φοιτητικών υποθέσεων και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει γράψει 12 βιβλία, μεγάλο αριθμό άρθρων και επιστημονικών μελετών και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων σ’ ολόκληρο τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο. Είναι μέλος, πρόεδρος ή γραμματεύς σε πλήθος επιστημονικών εταιριών και σωματείων. Σύζυγός του είναι η Βασιλική Αθανασίου και γιοι τους ο Θεμιστοκλής, οικονομολόγος και ο Μάριος, νομικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.