Στις 1 Φεβρουαριου ξεκινουν εργασιες στο Ιμαρετ

Για την συντήρηση των κτιρίων αλλά και της εκκλησιαστικής συλλογής που στεγάζεται σε αυτό

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ιμαρέτ, στο οποίο στεγάζει το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Κομοτηνής, από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.
 
Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ιμαρέτ και της εκκλησιαστικής συλλογής που στεγάζεται σε αυτό.
 
Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του έργου, αρχαιολόγος κ. Ματθαίος Κουτσουμανής κύριο μέλημά τους είναι να γίνει συντήρηση τόσο του κεντρικού, όσο και των δύο βοηθητικών κτιρίων.
 

Να υπενθυμίσουμε ότι τα κτήρια που βρίσκονται στο χώρο είναι το δυτικότερο και νεότερο ισόγειο κεραμοσκεπές κτίσμα που λειτουργεί ως χώρος υποδοχής και γραφείο διοίκησης του Μουσείου, το μνημείο – κεντρικό μεγάλο κτίσμα σε σχήμα ανεστραμμένου «Τ» που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος και το ανατολικότερο κεραμοσκεπές κτίσμα με προστώο και ημιυπόγειο, που αποτελεί τμήμα του συγκροτήματος που μετατράπηκε σε παγοποιείο και σήμερα λειτουργεί εξίσου ως εκθεσιακός και αποθηκευτικός χώρος.
 
Ο κ. Κουτσουμανής σημείωσε πως το έργο έχει αρκετή δουλειά, γιατί το κτίριο είναι αρκετά παλιό και οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη.
 
Για το έργο θα απασχοληθούν 9 άτομα, εκ των οποίων 1 Αρχαιολόγος, 1 Πολιτικός Μηχανικός, 3 συντηρητές, 1 εργατοτεχνίτης και 3 ειδικευμένοι εργάτες.
 
Να σημειώσουμε πως πέρα από τις εργασίες συντήρησης στο κτίριο, που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το 2020, θα πραγματοποιηθούν εργασίες και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτηριακού συγκροτήματος, ενώ θα συντηρηθούν τα περίπου 240 κειμήλια της εκκλησιαστικής συλλογής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.