Στηριζουν τους πυροπληκτους της Αττικης οι ομογενεις απο την Ουκρανια

Κατέθεσαν χρήματα σε ένδειξη συμπαράστασης

Στην κατάθεση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική προχώρησαν την Τετάρτη 29 Αυγούστου μέλη της ομάδας των Ομογενών από την Ουκρανία που επισκέπτονται αυτές τις μέρες την περιοχή μας.
 
Στην τράπεζα κατατέθηκαν μεταξύ άλλων περίπου 300 ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από την κοινότητα του Χάρκοβο στην περιοχή της Μαριούπολης, καθώς και χρήματα που έδωσαν και οι ομογενείς που επισκέπτονται την περιοχή μας.
 
Όπως ανέφεραν, υπάρχει κόσμος που ήθελε να βοηθήσει τους κατοίκους της ανατολικής Αττικής και πολλές κοινότητες ομογενών από την Ουκρανία έχουν συγκεντρώσει χρήματα για τους πυρόπληκτους της χώρας μας.
 
Τόνισαν δε πως παρόλο που οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαριούπολης, όμως έχουν Ελληνική ψυχή και θεωρούν πως όπου και αν βρίσκονται οι Έλληνες, αν έχουν ανάγκη θα πρέπει να τους βοηθούν.
 

Τους φιλοξενούμενους συνόδευε ο Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κοσμάς Παπαχρήστου, που τόνισε πως αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που φιλοξενούνται στην περιοχή μας, με την στήριξη του Δήμου Κομοτηνής, άτομα από την περιοχή της Μαριούπολης, υλοποιώντας την υπόσχεση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών προς αυτούς ότι θα ικανοποιήσουν το αίτημά τους να δούνε την πατρίδα τους.
 
Έδειξαν όμως και την ανιδιοτέλεια και την αγάπη για την πατρίδα, σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστου, μιας και σε ένα οικισμό της Μαριούπολης, από τους πιο δοκιμαζόμενους, συγκέντρωσαν χρήματα για τους πυρόπληκτους στην Ανατολική Αττική και θέλησαν να τα καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει.
 
«Αυτό πραγματικά μας κάνει περήφανους, και δείχνει την Ελληνική ψυχή των Ελλήνων του εξωτερικού, την ανιδιοτέλεια και την αγάπη τους προς την πατρίδα που δεν ζητά αντίκρισμα» τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα πως η βοήθεια και η αλληλεγγύη τους θα αποτελέσει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας.
 
«Άλλωστε καταθέτουν χρήματα από το πενιχρό υστέρημά τους, μιας και βρίσκονται σε μια εμπόλεμη περιοχή που δοκιμάζεται, για αυτό και μετρά αυτή η κίνησή τους περισσότερο» υπογράμμισε ο κ. Παπαχρήστου κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.