«Στηριζω την υποψηφιοτητα του Νικου Χατζηκωνσταντινου»

Μαζί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, μαζί και στον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, ο Θόδωρος Τσάκωνας και ο Νίκος Χατζηκωνσταντίνου. Στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας δήλωσε ότι δε θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα του προέδρου και στη συνέχεια, σε δηλώσεις του, εξήγησε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Χατζηκωνσταντίνου στις εκλογές που θα γίνουν μετά από τρεις μήνες.

Πρωί της Κυριακής έκοψε την πίτα του ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Θόδωρος Τσάκωνας για τους προστάτες του ιατρικού κόσμου. «Θεράπευαν μη αμειβόμενοι, μισθοδοτούμενοι μέχρι και σήμερα με δόξα και τιμή από το Θεό και τους ανθρώπους. Ως συνεχιστές του έργου τους, ας υποδεχτούμε μέσα από κάθε είδους προκλήσεις των καιρών, μιμούμενοι το φωτεινό τους παράδειγμα και πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη ας προσφαέρουμε τις υπηρεσίες μας στο κοινωνικό σύνολο με αυταπάρνηση και προθυμία, με πίστη στο Θεό και τον άνθρωπο».

Περνώντας σ’ ένα μικρό απολογισμό ο κ. Τσάκωνας αναφέρθηκε στη μετεγκατάσταση των γραφείων τους σε ιδιόκτητη στέγη – που αποτελεί την εκπλήρωση ενός οράματος πολλών ετών – αλλά και στην έκδοση ενός περιοδικού. Ευχήθηκε επίσης ν’ αλλάξουν οι τιμές των ιατρικών πράξεων των ελευθέρων επαγγελματιών που είναι καθηλωμένες σε απαράδεκτα επίπεδα από το 1992. «Ο υπουργός κ. Κακλαμάνης έχει δεσμευτεί να δει το θέμα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και να προχωρήσουν σε νέες τιμές».

Περνώντας στο κεφάλαιο εκλογές στο σύλλογό τους, που θα γίνουν σε τρεις μήνες, ο κ. Τσάκωνας εξήγησε ότι δε θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα του προέδρου.

Ευχήθηκε τέλος καλή χρονιά και να μην έχουν την ανάγκη ο ένας του άλλου, με την ιατρική ιδιότητα.

Κάνοντας έναν απολογισμό της συνδικαλιστικής του δράσης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Θόδωρος Τσάκωνας θύμισε ότι διατέλεσε επί τρεις τριετίες πρόεδρος και για μία αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Δε θέλησε ν’ απαντήσει στο αν θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο ρόλο του στο ΔΣ του ΠεΣΥΠ ΑΜ-Θ ή στην αυτοδιοίκηση. «Όταν απελευθερώνεσαι από κάποιες υποχρεώσεις μπορείς αυτό το χρόνο και το δυναμισμό να τον διαθέσεις κάπου αλλού. Δεν χρήζω υποψήφιο πρόεδρο, απλώς στηρίζω την υποψηφιότητα του Νίκου Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος διαθέτει εμπειρία, κύρος και έχει όλα αυτά τα χρόνια μια πετυχημένη παρουσία και μπορεί να προσφέρει όλα όσα θέλει η ιατρική κοινότητα».

Ο κ. Τσάκωνας δε θέλησε να σχολιάσει τα της λειτουργίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, αλλά είπε. «Θέλει πολύ δουλειά ακόμη να γίνει για να επιτευχθούν οι σκοποί της δημιουργίας του, όπως και κάθε δημόσιας υπηρεσίας που είναι η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Ιατρικός Σύλλογος βράβευσε τα παιδιά των μελών του συλλόγου που πέρασαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.