Στηριζει την προταση για δημιουργια τμηματος Αρμενικης γλωσσας στο ΔΠΘ ο Δημητρης Χαριτου

Παρευρέθηκε στον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ιακώβου που έλαβε χώρα στην αρμενική ορθόδοξη εκκλησία της Κομοτηνής

Tον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ιακώβου που έλαβε χώρα στην αρμενική ορθόδοξη εκκλησία της Κομοτηνής, με τον μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος Κεγάμ Χατσεριάν, παρακολούθησε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου το πρωί της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου.
 

Ο βουλευτής καλωσόρισε τον μητροπολίτη των ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδας, τον πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδας Παύλο Τσολακιάν και τον πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα, ευχαρίστησε την αρμενική κοινότητα για την πρόσκληση και απευθυνόμενος προς όλους είπε: «είναι πολύ μεγάλη τιμή να παραβρεθώ με σεβασμό σε αυτή την σημαντική θρησκευτική λειτουργία της πίστης στις παραδόσεις των Αρμενίων. Αισθάνομαι διπλή χαρά που βρίσκομαι με τα μέλη της αρμενικής κοινότητας που είναι ένα δυναμικό κομμάτι της οικονομίας και με την πολιτιστική τους δραστηριότητα και τις όμορφες παραδόσεις κοσμούν και αποτελούν πλούτο στην πολυπολιτισμική κοινωνία του τόπου μας».
 
Ο κος Χαρίτου εξέφρασε την υποστήριξη στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία τμήματος αρμενικής γλώσσας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που διατύπωσε ο πρόεδρος των Αρμενίων Ελλάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.