Στηριξη τωρα για τις γενιες του αυριο ζητουν οι τριτεκνες οικογενειες και του ν. Ροδοπης

Αιτούνται τη διατήρηση του ποσοστού εισαγωγής στο δημόσιο και άμεσα κίνητρα

Μαρία Κακουλόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Ροδόπης «Η κιβωτός των παιδιών»: «Μας γυρίζουν την πλάτη την ώρα που χρειαζόμαστε την στήριξη της πολιτείας»

Την άρση των ρυθμίσεων του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για την επιλογή προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, που μεταξύ άλλων προβλέπει την μείωση του ποσοστού εισαγωγής των τριτέκνων από 10% που είναι σήμερα στο 5%, όπως αντίστοιχα και την μείωση του ποσοστού εισαγωγής των πολυτέκνων στο δημόσιο από 15% σε 10%, ζητούν οι τρίτεκνες οικογένειες όλης της χώρας, δια μέσου και των συλλογικών τους οργάνων. Μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Τριτέκνων ν. Ροδόπης «Η κιβωτός των παιδιών» δια της προέδρου του κ. Μαρία Κακουλόγλου η οποία μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».

Η κ. Κακουλόγλου εξήγησε το σκεπτικό της αντίδρασης τόσο των τρίτεκνων όσο και των πολύτεκνων οικογενειών, υπογραμμίζοντας πως «η μείωση του ποσοστού ερμηνεύεται ως “γύρισμα της πλάτης” στις πολυμελείς οικογένειες, την ώρα που εμείς θέλουμε και χρειαζόμαστε την στήριξη της πολιτείας».

Όπως εξήγησε η ίδια «εν καιρώ έχουν γίνει κάποια καλά πράγματα προς τις πολύτεκνες οικογένειες, ωστόσο η δυνατότητα αυτή που δίνεται μέσα από το ποσοστό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια». Άλλωστε προς τον σκοπό αυτό οι κατά τόπους σύλλογοι έχουν διατρανώσει την αντίθεσή τους όπως και η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), που εκπροσωπεί 56συλλόγους ανά την Ελλάδα, η οποία με επιστολή της στα τέλη του Νοεμβρίου προς τον αρμόδιο Υπουργό ζήτησε την διατήρηση του ποσοστού, επισημαίνοντας την αναγκαιότητά του «ειδικά τώρα που οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ δύσκολες για μια οικογένεια με τρία παιδιά και η ποιότητα ζωής έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Ερωτηθείσα σχετικά με την υφιστάμενη καθημερινότητα για τις τρίτεκνες οικογένειες η κ. Κακουλόγλου περιέγραψε πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, αναφερόμενη ειδικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με το καθεστώς τηλεκπαίδευσης και ταυτόχρονης τηλεργασίας για τους γονείς που μπαίνουν ενδεχομένως και αναγκαστικά σε αυτό το καθεστώς ή σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων τους, ώστε να προσέχουν τα παιδιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το εργασιακό τους μέλλον αλλά και για τα οικονομικά της οικογένειας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Ροδόπης επέμεινε στα κίνητρα αλλά και την στήριξη τα οποία θα πρέπει να δοθούν στις τρίτεκνες οικογένειες, αρχής γενομένης από την στήριξη στο κομμάτι της τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας. Ο Σύλλογος εκπροσωπεί όπως τόνισε περισσότερες από 350 οικογένειες στον νομό, αριθμός ο οποίος αυξάνεται συνεχώς δεδομένων και των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών τους.

«Οι συνθήκες διαβίωσης των τρίτεκνων είναι πάρα πολύ δύσκολες, έχει φτάσει στο απροχώρητο, την ώρα που το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας συνεχίζει να μεγαλώνει και η αντιμετώπισή του απαιτεί θετικά μέτρα σήμερα» τόνισε η ίδια υπογραμμίζοντας πως «εμείς αυτό που ζητάμε είναι στήριξη, να τους έχουμε δίπλα μας, να τους έχουμε κοντά μας, και όχι να είναι απέναντί μας και αυτό θα γίνει με την αποδοχή των αιτημάτων μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.