Στηριξη της Περιφερειας ΑΜΘ στα παιδια των εργαζομενων της

Θα καλύπτει τη συμμετοχή τους σε κατασκηνώσεις από το 2019

Την συμμετοχή των παιδιών των εργαζομένων της σε κατασκηνώσεις θα καλύψει από την επόμενη χρονιά η Περιφέρεια ΑΜΘ, τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, απαντώντας σε σχετική επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Χρήστου Τρέλλη κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης 30 Αυγούστου.
 
Ο κ. Τρέλλης στην επερώτησή του τόνιζε πως τον Ιανουάριο του 2018 ο κ. Μέτιος, σε συνάντησή του με το συντονιστικό όργανο των πρωτοβάθμιων συλλόγων υπαλλήλων της ΠΑΜΘ, τους είχε διαβεβαιώσει πως θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εγγραφής πίστωσης στον προϋπολογισμό για την κάλυψη της συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων σε κατασκηνώσεις, όπως προβλέπεται και από την υφιστάμενη νομοθεσία.
 
Παρόλα αυτά για φέτος χάθηκε η χρονιά, και το ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Εξ ου και ο κ. Τρέλλης ζήτησε να μάθει αν θα υπάρξει μέριμνα για το 2019, ώστε να καλυφθεί η συμμετοχή των παιδιών των υπαλλήλων σε κατασκηνώσεις, οι οποίες θεωρεί πως βοηθούν στην κοινωνικοποίησή τους, αλλά και μεταξύ άλλων στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών.
 
Απαντώντας ο κ. Μέτιος σημείωσε πως ήδη έχει προβλεφθεί ένα ποσό 20.000 ευρώ το χρόνο από κάθε περιφερειακή ενότητα, το οποίο έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2019. Εξέφρασε πάντως την άποψη πως θα έπρεπε να μπουν και οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, για τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.