Στηριξη στους συμβασιουχους των Δημων και στην Κομοτηνη

Συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο Κομοτηνής για να λυθούν τα προβλήματα που συνεχίζουν να έχουν οι συμβασιούχοι παρά την παράταση των συμβάσεών τους

Θα παρατείνουν τις συμβάσεις και οι τέσσερις Δήμοι της Ροδόπης, «κόλλημα» με το Ελεγκτικό Συμβούλιο

 
 
Παράσταση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συμβασιούχους -«παρατασιούχους» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Κομοτηνής από συμβασιούχους αλλά και μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Ροδόπης, με αίτημα την ικανοποίηση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους.
 
Το πρόβλημα αγγίζει 30 συμβασιούχους στον Δήμο Κομοτηνής, 20 στον Δήμο Αρριανών και συνολικά 10 άτομα στους Δήμους Μαρωνείας-Σαπών και Ιάσμου, που απασχολούνται κατά κύριο λόγο στις υπηρεσίες καθαριότητας.
 
Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας να μην υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων- παρατασιούχων, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ασάφεια, έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης που εντείνει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους, που σε πολλούς δήμους της χώρας έχουν αρχίσει να απολύονται.
 
 

Φωτεινή Αντωνιάδου «Το θετικό στη Ροδόπη είναι το γεγονός πως όλοι οι Δήμαρχοι έχουν δεσμευτεί να υπογράψουν τις παρατάσεις των συμβάσεων»

 
Για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης των συναδέρφων τους που βάσει νόμου έχει παραταθεί η σύμβασή τους μέχρι το τέλος του 2017 μίλησε η κ. Φωτεινή Αντωνιάδου, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ελεγκτικό συνέδριο, που αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα σε αυτούς.
 
Αυτό μάλιστα δίνει το περιθώριο στην ΚΕΔΕ, σημείωσε η κ. Αντωνιάδου, να αναστρέψει την αρνητική της στάση στην παράταση των συμβάσεων και να φανεί υπέρ τους, πετώντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση και το υπουργείο, που δεν έχουν ξεκάθαρη στάση.
 
Το θετικό στη Ροδόπη, ανέφερε, είναι το γεγονός πως όλοι οι Δήμαρχοι έχουν δεσμευτεί να υπογράψουν τις παρατάσεις των συμβάσεων, όμως το θέμα της μισθοδοσίας θα παραμένει έωλο μέχρι να βρεθεί λύση με το Ελεγκτικό.
 
 

Κώστας Κουρμπαλίδης «Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

 
Τη συμπαράστασή τους στους συναδέρφους συμβασιούχους που απολύονται σε άλλους Δήμους της χώρας χωρίς να πληρώνονται μιας και οι διοικήσεις τους αρνούνται να δώσουν την παράταση, παρά το γεγονός ότι αυτή ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, εξέφρασε ο κ. Κώστας Κουρμπαλίδης, από την επιτροπή των συμβασιούχων με παράταση στον Δήμο Κομοτηνής.
 
«Εμείς είμαστε στο δρόμο γιατί παίζεται και το δικό μας το μέλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πάντως πως ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης τούς στήριξε από την πρώτη στιγμή.
 
Ο κ. Κουρμπαλίδης εξέφρασε την άποψη πως οι Δήμαρχοι της χώρας που δεν παρατείνουν τις συμβάσεις έχουν στο μυαλό τους πώς θα ιδιωτικοποιήσουν τομείς της καθαριότητας των Δήμων, δήλωσε όμως πως οι Συμβασιούχοι δεν θα το επιτρέψουν και θα παλέψουν όσο μπορούν.
 
Οι συμβασιούχοι του Δήμου Κομοτηνής απασχολούνται εξολοκλήρου στην καθαριότητα, σαν οδηγοί, μηχανουργοί και εργάτες απορριμματοφόρων, με τον κ. Κουρμπαλίδης να σημειώνει πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
«Τα σκουπίδια είναι εδώ, οι κάδοι είναι εδώ, ο ΧΥΤΑ μας περιμένει, από τις 5 το πρωί κάνουμε δρομολόγια για να έχουμε την πόλη μας καθαρή, όλα αυτά σημαίνουν πως πληρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες» σημείωσε επιλέγοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.