Στηριξη στο Νοσοκομειο Κομοτηνης απο τη Διαχειριστικη Επιτροπη Μουσουλμανικης Περιουσιας Κομοτηνης

Το Νοσοκομείο επισκέφτηκαν τα μέλη της Επιτροπής παραδίδοντας χυμούς, τρόφιμα αλλά και είδη προσευχής

Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος και μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, πραγματοποιώντας επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Φιλιππίδη, στον οποίο παρέδωσαν χυμούς και τρόφιμα, για τους ασθενείς του νοσοκομείου, αλλά και μικρά χαλιά προσευχής, κομπολόγια προσευχής και ένα Κοράνιο στα ελληνικά για το χώρο προσευχής μουσουλμάνων που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο.
 
Παράλληλα συνομίλησαν για τις ανάγκες του νοσοκομείου, με τον κ. Φιλιππίδη να τους παρουσιάζει τόσο την προσπάθεια που έχει γίνει για την στελέχωση και την ενίσχυση σε υλικοτεχνικές υποδομές της σημερινής δομής, αλλά και τα σχέδια για το νέο Νοσοκομείο, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί μια μονάδα όμοια της οποίας δεν θα υπάρχει όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε όλη τη χώρα.
 
Επίσης τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής επισκέφθηκαν τους ασθενείς και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση. 

Εύσημα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια επίσκεψη από τη Διαχειριστική Επιτροπή, σημείωσε ο Πρόεδρός της κ. Σελίμ Ισά, που ευχαρίστησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου για το πολύ σημαντικό έργο που έχει κάνει, κάτι το οποίο μπορούν να εντοπίσουν και σε προσωπικό επίπεδο. «Το νοσοκομείο μπορεί να είναι κτιριακά παλιό, η λειτουργία του όμως είναι άψογη» σημείωσε, αναφέροντας πως όλες οι δομές προσφέρουν σημαντικό έργο για τους κατοίκους της Ροδόπης.
 
Τόνισε δε πως σε ό,τι χρειαστεί το νοσοκομείο η Διαχειριστική Επιτροπή θα δίνει το παρόν, μιας και η καλή λειτουργία του νοσοκομείου βοηθά όλη την κοινωνία της Κομοτηνής ανεξαρτήτου θρησκεύματος, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. 

Στήριξη από όλους τους φορείς 

Η επίσκεψη αυτή αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τη σημασία να υπάρχουν συνέργειες όλων των τοπικών φορέων, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος τόνισε πως η υγεία είναι κάτι που αφορά όλους και θα πρέπει να είναι ενωμένοι σε αυτό το κομμάτι και να συνεργάζονται για το καλό των ασθενών, για τους οποίους εν τέλει γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια.
 
Ευχαρίστησε δε τα μέλη της Διαχειριστικής για την προσφορά όλων των ειδών, και για τους χυμούς και τα μπισκότα που θα μοιραστούν σε όλους τους ασθενείς του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας πως δεν έχει τόσο σημασία το είδος των προϊόντων, αλλά η κίνηση.
 
Έτσι και οι ασθενείς αισθάνονται μια ψυχολογική ανακούφιση, ότι δεν βρίσκονται μόνοι στο νοσοκομείο, ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους σκέφτονται, που μπορεί να μην είναι εντός του νοσοκομείου αλλά δεν σταματούν να σκέφτονται τον ασθενή και κυρίως ότι σε αυτή τη θέση μπορεί να βρεθούμε αύριο όλοι μας.
 
«Είναι το κομμάτι της ενσυναίσθησης, που ζητάω πάντα να έχει το προσωπικό και οι νοσηλευτές, και να σκέφτονται ότι ο ασθενής που βρίσκεται εκεί μπορεί να είναι αύριο ένας δικός τους άνθρωπος ή και οι ίδιοι» ανέφερε, για αυτό και θεωρεί πολύ σημαντικό να δίνεται έμφαση σε αυτό το κομμάτι, ώστε πέρα από τις ειδικές εκπαιδευτικές γνώσεις που οφείλουν να έχουν όλοι τους, θα πρέπει να έχουν και το κομμάτι της επικοινωνίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.