Στηριξη σε υλικο και προσωπικο για το Νοσοκομειο Κομοτηνης απο την 4η ΥΠΕ

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης

«Έχω ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή και ειδικά τη Θράκη, και προσπαθώ να είμαι δίπλα στα νοσοκομεία»

Τα προβλήματα και τις ανάγκες του Νοσοκομείου Κομοτηνής γνώρισε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ο νέος Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή της Θράκης.

Ο κ. Τσαλικάκης βρέθηκε το μεσημέρι στο Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με την Διοικήτρια κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, που εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία του σε αυτό.

Για αυτό και του ανέφερε τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί σε μια σειρά από ζητήματα, σε προσωπικό, γιατρούς και τμήματα, θεωρώντας πως η παρουσία του στην Κομοτηνή αποδεικνύει και αναδεικνύει το ενδιαφέρον της τοπικής διοίκησης για το νοσοκομείο.

«Θεωρούμε τους πάντες ως μέρος της λύσης του προβλήματος, και όχι σαν μέρος του προβλήματος, για αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επίσκεψή του, ώστε να δει τα θέματα που εκκρεμούν και να τους οδηγήσει στις ανάλογες λύσεις» σημείωσε.

Μερικά από τα ζητήματα που χρήζουν άμεσων λύσεων είναι η έλλειψη σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, οι τεχνικές υποδομές του κτιρίου, καθώς και η οργάνωση των ΤΕΠ, που αποτελούν και προτεραιότητα γιατί αυτή είναι η βασική είσοδος του Νοσοκομείου.

Αναζητώντας την καλύτερη λύση για τους ασθενείς

Στη συνέχεια ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ συναντήθηκε με τους προϊστάμενους και τους διευθυντές των διαφόρων τμημάτων, καθώς και με το Σύλλογο Εργαζομένων, ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα των ζητημάτων που αυτό αντιμετωπίζει.

Κάποια προβλήματα του Νοσοκομείου ήδη γνωρίζει από την θητεία του τα προηγούμενα χρόνια σε άλλες θέσεις της ΥΠΕ, και ήρθε για να γνωρίσει όλα τα θέματα της Κομοτηνής, σημείωσε ο κ. Τσαλικάκης, κάτι που τα στελέχη της ΥΠΕ κάνουν σε όλες τις δομές της δικαιοδοσίας τους. «Ψάχνουμε να βρούμε την κατάλληλη λύση, την καλύτερη λύση για τον ασθενή κυρίως» ανέφερε.

Ειδικά για το χρόνιο θέμα της υποστελέχωσης, τόνισε πως αναμένεται άμεσα να βγει προκήρυξη για μόνιμε θέσεις ιατρών σε όλη την Ελλάδα, που περιλαμβάνει και 7 γιατρούς για την Κομοτηνή.

Η προκήρυξη είναι έτοιμη να προχωρήσει, όμως καθυστέρησε η δημοσίευσή της γιατί το Υπουργείο προσπαθεί να επιταχύνει την όλη διαδικασία από την δημοσίευση της προκήρυξης μέχρι την ολοκλήρωσή της, μέσα από ηλεκτρονική διαδικασία που βασίζεται στην πλατφόρμα που ήδη υπάρχει για τους επικουρικούς γιατρούς.

Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος ολοκλήρωσης θα μειωθεί στο 1/3, και ελπίζει πως όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές της νέας πλατφόρμας, θα μπορέσει να γίνει κανονικά, ελπίζοντας πως οι θέσεις θα καλυφθούν.

Παράλληλα προσπαθούν να δώσουν κίνητρα και για επικουρικό προσωπικό, ενώ σχεδιάζουν και άλλες δράσεις, ενόψει και της δημιουργίας του νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Σωστή λειτουργία για το παλιό νοσοκομείο, μέριμνα για το προσωπικό του καινούριου.

Βέβαια μπορεί σε περίπου 4 χρόνια να υπάρχει μια σύγχρονη δομή στην Κομοτηνή, όμως μέχρι αυτή να λειτουργήσει, η 4η ΥΠΕ δεν έχει καμιά πρόθεση να αφήσει το παλιό Νοσοκομείο να καταρρεύσει.

Αυτό σημαίνει μέριμνα και για τον εξοπλισμό, αλλά και για την ίδια τη δομή, παρόλο που δεν υπάρχει δυνατότητα μεγάλων τεχνικών παρεμβάσεων στο κτίριο.

Η 4η ΥΠΕ άλλωστε έχει και αυτή ρόλο στο νέο Νοσοκομείο, έχοντας να επιλύσεθ ζητήματα όπως το «πώς ένα νοσοκομείο που είναι ήδη σε λειτουργία θα μετεγκατασταθεί, πώς θα το κάνουμε καλύτερο και τι θα χρειαστεί μέχρι το 2024 ώστε όταν ξεκινήσει να είναι τα τμήματα σε πλήρη λειτουργία» ανέφερε.
Για αυτό και μεριμνούν για τις προσλήψεις, αλλά παράλληλα προβλέπουν και τις αποχωρήσεις που θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες και να υπάρχουν όλα από την πρώτη ημέρα.

«Έχω ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή και ειδικά τη Θράκη, και προσπαθώ να είμαι δίπλα στα νοσοκομεία και δίπλα στα προβλήματα» κατέληξε.

Ζητήματα προσωπικού και στην Ξάνθη

Να σημειωθεί ότι η μέρα του Διοικητή ξεκίνησε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, με συναντήσεις ανάλογες με αυτές που έγιναν στην Κομοτηνή, αναφέροντας πως τα προβλήματα εκεί εντοπίζονται στο προσωπικό.

Το νοσοκομείο είναι καλά συντηρημένο, σημείωσε, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος θα ενισχυθεί στην επόμενη φάση του ΕΣΠΑ στην ΑΜΘ, ενώ θα προχωρήσει και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Όσο για το ιατρικό προσωπικό, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγει η προκήρυξη του μόνιμου προσωπικού, θα βγουν ανάλογες προκηρύξεις για τις «άγονες» θέσεις των ΤΕΠ, ενώ έρχονται και άλλες προκηρύξεις στο άμεσο μέλλον για τη στελέχωση όλων των νοσοκομείων της χώρας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.