Στηριξη σε τρεις εκδηλωσεις στην Κομοτηνη απο την ΠΑΜΘ

Θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο

Την έγκριση συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας ΑΜΘ δια της ΠΕ Ροδόπης σε τρείς εκδηλώσεις στην Κομοτηνή, στο μουσικοχορευτικό δρώμενο του ΜΟΚ στις 22 Ιουνίου, στην εκδήλωση «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα» του Συλλόγου «Φιλοτέχνες» και την ετήσια κεντρική εκδήλωση του συλλόγου Θρακών έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Τετάρτη 1 Ιουνίου.
 
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια ΑΜΘ θα δώσει 900 ευρώ στο καθιερωμένο ετήσιο μουσικοχορευτικό δρώμενο πλήρους ανάπτυξης της τοπικής παραδοσιακής κληρονομιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου από τον ΜΟΚ, ενώ άλλα 900 ευρώ θα δοθούν στην εκδήλωση με θέμα «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα 2016» που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στην Κομοτηνή από την Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες».
 
Τέλος το Περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τη συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δια της Π.Ε Ροδόπης και του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής της ετήσιας κεντρικής εκδήλωσής του για την προβολή και την ανάδειξη της παράδοσης στην Κομοτηνή στις 11 Ιουνίου. Η φετινή εκδήλωση έχει τίτλο «Σεργιάνι στην Παράδοση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 20:30΄ στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής και σε αυτήν 13 χορευτικά τμήματα του συλλόγου με 250 χορευτές θα παρουσιάσουν τη μουσικοχορευτική και την ενδυματολογική παράδοση της Θράκης (Δυτική, Βόρεια, Ανατολική, Σαμοθράκη), νησιών του Αιγαίου και της Μακεδονίας με τη συνοδεία 8 εξαίρετων δεξιοτεχνών παραδοσιακών μουσικών. Η Περιφέρεια θα συμμετάσχει με το ποσό των 1.900 ευρώ με Φ.Π.Α (ηχητική κάλυψη και έντυπο υλικό).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.