Στηνουν καλπες στο ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία της διαδικασίας ανασυγκρότησης των αποκεντρωμένων οργάνων του περνά το ΠΑΣΟΚ με τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε προπαρασκευή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και ρύθμιση των οργανωτικών πτυχών της ανασυγκρότησης.

«Είναι η τελευταία πράξη των διαδικασιών που ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη», ανέφερε η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, επικεφαλής του κλιμακίου, κάνοντας παράλληλα λόγο για αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε, «συγκροτημένα και ενωμένα να σταθούμε δίπλα στους πολίτες». Σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «λαίλαπα αρνητικών πολιτικών που υποβαθμίζουν συνεχώς το εισόδημά του πολίτη», και για «χαστούκι» στα κεκτημένα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Σύμφωνα με την κ. Σχοιναράκη η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πολιτικές που κάθε άλλο παρά στοχεύουν στο να διαμορφώσουν μια ισχυρή Ελλάδα, με έναν ισχυρό πολίτη, διαμορφώνουν καθαρά και μόνο ένα τοπίο για το πώς θα παραμείνουν στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερα χρόνια. «Όμως πλέον ο Έλληνας πολίτης δεν λειτουργεί με παρωπίδες, δεν λειτουργεί με κλειστά μάτια, έχει διαπιστώσει ότι οι προσδοκίες και οι ελπίδες που έδωσαν στον ελληνικό λαό παραμονές των εκλογών του 2004 κάθε άλλο παρά απαντώνται στην πράξη». Μιλώντας για την ακρίβεια η κ. Σχοιναράκη σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, πιο πάνω και από τις Βρυξέλες και το Βερολίνο. «Τείνουμε να φτάσουμε το Παρίσι», ανέφερε σημειώνοντας: «Όταν μάλιστα οι μισθοί των εργαζομένων εξακολουθούν να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα!».

Σύμφωνα με την κ. Σχοιναράκη, εάν δεν διαμορφωθεί ένα πλαίσιο το οποίο θα απαντάει στην κερδοσκοπία, στην αισχροκέρδεια και δεν θα δίνει λύσεις στο θέμα της ακρίβειας, σε λίγο καιρό τα ελληνικά νοικοκυριά δεν θα είναι απλά υπερχρεωμένα, αλλά θα έχουν βγάλει στο σφυρί τα περιουσιακά τους στοιχεία στο σύνολό τους. «Δεν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση να εθελοτυφλεί μπροστά σ΄ αυτόν τον τυφώνα. Τα ελληνικά νοικοκυριά στην καθημερινότητά τους βιώνουν πολύ δύσκολες μέρες. Έχουμε επιστρέψει σε εποχές που οι κάτοικοι της περιφέρειας δεν θα ήθελαν να θυμούνται, εποχές που ψώνιζαν με το δελτίο το κάθε τι που έχει ανάγκη στην καθημερινότητά της μια οικογένεια».

Αναφερόμενη η επικεφαλής του Κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του ΟΤΕ σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κρατικιστική αντίληψη, «όμως», όπως είπε, «έχουμε την ίδια κρατικιστική αντίληψη που έχει η γερμανική κυβέρνηση για την Ντόιτσε Τέλεκομ και θέλουμε να διασφαλίσουμε το εθνικό αυτό κεφάλαιο προς όφελος των πολιτών και της χώρας. Θέλουμε έναν ΟΤΕ πολύ καλά οργανωμένο, που θα απαντάει στις απαιτήσεις και στις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι πολίτες και βεβαίως έναν ΟΤΕ που θα παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό».

Σε δύο ζητήματα που απασχολούν και την περιοχή μας, στην πολιτική της ενέργειας, των αγωγών και στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής. «Οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες, οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες, δεν καλύπτονται από τα 3.000 ευρώ. Ας σταματήσει η κυβέρνηση να εξαπατά τον λαό και εμάς» τόνισε. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με την προοπτική να γίνει η Ελλάδα τροχονόμος αγωγών. «Πρέπει να έχουμε καλύτερη ενημέρωση για τις συμφωνίες που υπεγράφησαν», δήλωσε και σημείωσε την απαίτηση οι αγωγοί που περνούν από την Ελλάδα να ενταχθούν σε ένα μεγάλο, εθνικό, στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και να μην αποδυναμωθεί αυτός ο αγωγός, όπως έγινε με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. «Το ζητούμενο δεν είναι να περνάνε απλώς κάποιοι αγωγοί από την περιοχή μας, αλλά να υπάρχει ένα μεγάλο ενεργειακό στρατηγικό σχέδιο προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» κατέληξε ο βουλευτής.

Μαρία Καρδίμη, μέλος Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ:

«30.000 στεγαστικά δάνεια είναι απλήρωτα, σε 150.000 θα ανέλθουν οι κατασχέσεις το 2008»

«Το 8ο Συνέδριο αποτελεί για μας την αφετηρία μιας νικηφόρας προοπτικής. Το ΠΑΣΟΚ με την εκλογική διαδικασία της 18ης Μαΐου θα είναι πανέτοιμο για τις ευρωεκλογές και τις μετέπειτα δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές», ανέφερε η κ. Μαρία Καρδίμη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δίνοντας τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των νέων οργάνων έκανε λόγο για ανανέωση, αξιοκρατία και ενότητα. «Πιστεύω ότι μ΄ αυτά τα κριτήρια θα εκλεγούν σύντροφοι και θα στελεχώσουν όλα αυτά τα όργανα. Με όλο το στελεχιακό μας δυναμικό το ΠΑΣΟΚ θα είναι πανέτοιμο». Μιλώντας για την ακρίβεια, σημείωσε ότι 30.000 στεγαστικά δάνεια είναι απλήρωτα, σε 150.000 θα ανέλθουν οι κατασχέσεις το 2008, «οι δανειολήπτες είναι ξεκρέμαστοι. Βιώνουμε καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα», δήλωσε σημειώνοντας: «Δικαιούται η Ελλάδα να έχει μια καλύτερη τύχη. Πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα απαντά σε όλα τα προβλήματα, τα κοινωνικά και οικονομικά. Δεν μπορούμε να είμαστε στον 21ο αιώνα και να μην διαθέτουμε ένα Κράτος Πρόνοιας, ένα κράτος με υπηρεσίες που θα υπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη. Οφείλει ο πολίτης να αντιδράσει».

Σύμφωνα με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Χ. Μανωλιά, όσοι εκλεγούν, θα πρέπει τις απαιτήσεις του κόσμου να τις κάνουν σημαία τους. «Να λειτουργήσουν με έναν πολιτικό πολιτισμό και πολιτικό ήθος το οποίο απαιτεί ο κόσμος, να αφιερώσουν την ικμάδα και το χρόνο τους σε μια κατεύθυνση με βάση την ιδεολογία τους και το αύριο, ώστε να πιστέψει ο κόσμος και πάλι στο ΠΑΣΟΚ».

Όπως εξήγησε ο κ. Θ. Τσίκας, μέλος του κλιμακίου, κατά τη διαδικασία της 18ης Μαΐου εκλέγονται σε κάθε Τοπική Οργάνωση, Γραμματέας και εξαμελής Συντονιστική Επιτροπή, σε κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή, Γραμματέας και εννεαμελείς έως δεκαπενταμελείς Νομαρχιακές Επιτροπές, σε κάθε Περιφερειακή Επιτροπή, τα άμεσα εκλεγμένα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, σε κάθε Δημοτικό Δίκτυο Νεολαίας, Γραμματέας, Αναπληρωτής Γραμματέας και πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή και σε κάθε Νομαρχιακό Δίκτυο Νεολαίας, δεκαπενταμελής Νομαρχιακή Συντονιστική Γραμματεία Νεολαίας. Οι υποψηφιότητες των μελών που επιθυμούν να εκλεγούν στα αποκεντρωμένα όργανα κατατίθονταν έως αργά χθες το βράδυ.

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.