Στην τελικη ευθεια η αδερφοποιηση Κομοτηνης και Κρασνοσελσκυ της Αγιας Πετρουπολης

Συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και εκπαιδευτικούς έχει η αντιπροσωπεία από την Αγία Πετρούπολη που επισκέπτεται την Κομοτηνή

Περιοδεία στην Κομοτηνή και στην ευρύτερη περιοχή ξεκίνησαν τα μέλη της αποστολής της υπό αδελφοποίηση με τον Δήμο Κομοτηνής περιοχής Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την προώθηση της διαδικασίας αδερφοποίησης.
 
Ανάμεσα στα μέλη της αποστολής ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης κ. Γιεβγκένι Γκριγκόριεφ και ο Αναπληρωτής διοικητής της περιοχής Κρασνοσέλσκυ κ. Ιγκόρ Σουσκόφ, ενώ τους συνόδευε ο σύμβουλος κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.
 
Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, με τον οποίο συζήτησαν τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη συνεργασίας μεταξύ των περιοχών, προχωρώντας στη συνέχεια σε ένα πρωτόκολλο αδερφοποίησης.
 
Να θυμίσουμε πως το διάστημα 20-25 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπία του δήμου Κομοτηνής αποτελούμενη από τους Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, Αφροδίτη Καρελιάδου και Κώστα Καραΐσκο βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη, λαμβάνοντας μέρος στο συνέδριο «Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα, ενώνοντας δυνάμεις».
 

Στο πλαίσιο των εργασιών της διοργάνωσης, που γινόταν σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης, ήρθαν σε επαφή με την περιφερειακή διοίκηση του Κρασνοσέλσκυ με την οποία είναι υποψήφιοι να αδερφοποιηθούν.
 
Η κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης καλύπτει μια τεράστια περιοχή, η οποία χωρίζεται σε 18 περιφέρειες και 110 Δήμους, με την Περιφερειακή διοίκηση του Κρασνοσέλσκυ (που έχει πληθυσμό περίπου 300.000 κατοίκων) να είναι μία από αυτές.
 
Το πρόγραμμα των επισκέψεων περιλάμβανε επισκέψεις στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, σε επιχειρήσεις της περιοχής καθώς και συναντήσεις για τη σύσφιξη συνεργασίας στο πλαίσιο του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης αλλά και των Επιχειρήσεων.
 
Άλλωστε το βράδυ της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική παράσταση με το κρατικό συγκρότημα Μαρόσκα της Αγίας Πετρούπολης, που συμμετέχει στα Ελευθέρια Θράκης στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο περιοχών.
 
 

Συνεργασία για όλους τους Δημότες 

Στις βαθιές ιστορικές φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα στάθηκε ο κ. Γκριγκόριεφ, ο οποίος σημείωσε πως ήδη η Αγία Πετρούπολη, μέσω των περιοχών της, έχει υπογράψει πρωτόκολλα αδερφοποίησης και οδικούς χάρτες με πολλές πόλεις και Δήμους της Ελλάδας.
 
Έτσι πλέον δουλεύουν από κοινού με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για τη σύσταση του πρωτοκόλλου και του οδικού χάρτη για την αδερφοποίηση της Κομοτηνής και του Κρασνοσέλσκυ.
 
Σημείωσε δε πως είναι μεγάλη τιμή ότι τους υποδέχεται ο Δήμαρχος Κομοτηνής, με τον οποίο συμφώνησαν πως οι σχέσεις δεν πρέπει να είναι μόνο στα χαρτιά, αλλά πρέπει να φέρνουν θετικά αποτελέσματα για τους δημότες των δύο περιοχών, γιατί έτσι μόνο θα υπάρξει πραγματική συνεργασία.
 
Από την πλευρά του ο κ. Σουσκόφ σημείωσε πως μετά την πολύ καλή συνεργασία που είχαν με την αντιπροσωπεία του Δήμου Κομοτηνής που επισκέφτηκε την περιοχή τους, ανταπέδωσαν την επίσκεψη, με την αποστολή τους να περιλαμβάνει τόσο εκπροσώπους του εκπαιδευτικού συστήματος της περιοχής τους, όσο και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.
 
Αυτοί συνόδεψαν την αποστολή με στόχο να εκτιμήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας με αντίστοιχα ιδρύματα και επιχειρήσεις της περιοχής μας.
 
Όσο για την πορεία της αδερφοποίησης, τόνισε πως ως κυβέρνηση της περιοχής Κρασνοσέλσκυ έχουν ήδη ετοιμάσει το σχέδιο και τον οδικό χάρτη για την αδερφοποίηση, το οποίο και παρέδωσαν στον Δήμο Κομοτηνής για να δουλέψουν επάνω στα σχέδια.
 
Το πρόγραμμα, που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, που περιλαμβάνει επισκέψεις στα σχολεία αλλά και σε επιχειρήσεις, είναι πολύ καλό, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Γκαμπαερίδης, ώστε να αναζητήσουν κοινές βάσεις για να δημιουργήσουν σχέσεις.
 
 

Προτεραιότητα στην επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση 

Την άποψη ότι η σύσφιξη των σχέσεων σε εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο είναι το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της προσπάθειας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης μετά την συνάντηση με την ρωσική αντιπροσωπεία.
 
Ο ίδιος θεωρεί πως οι αδερφοποιήσεις θα πρέπει να έχουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και περιεχόμενο, και σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό ότι η αποστολή απαρτίζεται όχι μόνο από πολιτικά πρόσωπα, αλλά από εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες, που θα έρθουν σε επαφή με τους αντίστοιχους της περιοχής μας.
 
Άλλωστε ήδη έχει ξεκινήσει μια συνεργασία, σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ των πανεπιστημίων των δύο περιοχών, και στόχος του Δήμου Κομοτηνής είναι οι σχέσεις να μην εξαντλούνται μεταξύ των δήμων, αλλά να γίνει ουσιαστική δουλειά με αυτές τις συναντήσεις, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη μετά το καλοκαίρι.
 
Αν από αυτά προκύψουν συνεργασίες που θα δώσουν μεγαλύτερη οικονομική ζωντάνια στην περιοχή και μπορέσει να μπει η Κομοτηνής στον χάρτη προορισμών της Αγίας Πετρούπολης, τότε ο κ. Πετρίδης θεωρεί πως θα είναι μια σημαντική επιτυχία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.