Στην τελικη ευθεια για την γεφυρα του Λισσου στα Αρριανα

Στα 5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου· μήκους 153 μέτρων θα είναι η γέφυρα

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή της γέφυρας επί του ποταμού Λίσσου, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή ιρλανδική διάβαση, στο δρόμο μεταξύ Φιλλύρας και Αρριανών, βρίσκεται η Περιφέρεια ΑΜΘ, που προκήρυξε την κατασκευή της.
 
Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή –
Αρριανά», Υποέργο : «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά», προϋπολογισμού 5.152.000 ευρώ με Φ.Π.Α.
 
Το έργο προβλέπει την κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Λίσσο, επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά, 50 μέτρα νότια της υπάρχουσας ιρλανδικής διάβασης.
 
Στο συγκεκριμένο σημείο υφίσταται ιρλανδική διάβαση, η οποία, όμως, κατά την περίοδο έντονων βροχοπτώσεων, δεν είναι προσπελάσιμη, λόγω της ανύψωσης τής στάθμης τού χειμάρρου.
 
Η γέφυρα έχει μήκος 153 μέτρων και θα εδράζεται επί 6 βάθρων (2 ακρόβαθρα και 4 μεσόβαθρα). Το συνολικό πλάτος της γέφυρας, μαζί με τα πεζοδρόμια, είναι 15 μέτρα, ενώ το καθαρό πλάτος τής διερχόμενης οδού είναι 11 μέτρα.
 
Πέρα από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται η κατασκευή 2 ισόπεδων κόμβων, για την προσαρμογή τής υφιστάμενης οδού με τη νέα χάραξη, ο οδοφωτισμός τόσο της γέφυρας όσο και των 2 κόμβων, καθώς και οι απαιτούμενες εργασίες σήμανσης – διαγράμμισης.
 
Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 3 Μαΐου 2019, ενώ  η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες από την ημέραυπογραφής της σύμβασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.