Στην Πολωνια τα μελη του Συλλογου «ΠΕΡΠΑΤΩ» (+Gallery)

Συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ Γερμανίας – Πολωνίας – Λιθουανίας - Ελλάδας «Βuilding Βridges- in balance»

Στην πόλη Krzyzowa της Πολωνίας και συγκεκριμένα στον Σύλλογο Πρωτοβουλία Kreisau, βρέθηκαν το διάστημα 17 έως τις 23 Απριλίου εκπρόσωποι και μέλη του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα και Φίλων Ν. «ΠΕΡΠΑΤΩ», συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ Γερμανίας – Πολωνίας – Λιθουανίας – Ελλάδας «Βuilding Βridges- in balance».

Το διεθνές αυτό έργο ενσωμάτωσης πραγματοποιείται δύο με τρείς φορές το χρόνο και αφορά νέους με ή χωρίς αναπηρίες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε «γέφυρα» (Bridge) έχει στο επίκεντρό της διαφορετική θεματολογία (μουσική, κινηματογράφος, αθλητισμός) με στόχο τη «διάλυση» των εμποδίων μεταξύ των ανθρώπων, τη προώθηση μιας ισότιμης σχέσης μεταξύ τους και την απόκτηση νέων εμπειριών.

Νέοι άνθρωποι από τέσσερις διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία και Λιθουανία) έζησαν μαζί για μία εβδομάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα σύνορα μπορούν πολύ εύκολα να ξεπεραστούν και όλοι μαζί μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μέρος του μέλλοντος της Ευρώπης.

Οι 40 συμμετέχοντες παρακολούθησαν διάφορα θεματικά εργαστήρια σε ομάδες.
Τα εργαστήρια αυτά ήταν:
• Ψυχοκινητική
• Μαγειρική 
• Senses
• Γνωριμία και επεξεργασία βοτάνων

Στα πλαίσια της παρουσίας του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», πραγματοποιήθηκε επίδειξη τριών παραολυμπιακών αθλημάτων (sitting volleyball,boccia,goalball) κατά την διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τα τρία αυτά παραολυμπιακά αθλήματα.

Επίσης παρουσιάστηκε το έργο του Συλλόγου, αλλά και του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος της Ε.Ε. «Erasmus+».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.