Στην ουρα για τον καφε

«Κλείνει» η Ερμού από τους πελάτες του καφεκοπτείου του κ. Μουσταφά

Δεν είναι μυστικό ότι κατά τους θερινούς μήνες όποιος διαβαίνει τους δρόμους της πόλης διαπιστώνει την χαμηλή κίνηση. Λίγο η φυγή των φοιτητών για τις πατρίδες τους, λίγο η φυγή των ντόπιων προς κάποιο παραλιακό προορισμό, λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες, καθιστούν «σπορ» για λίγους την περιδιάβαση της πόλης.
 
Σε μια τέτοια εικόνα λοιπόν είναι ασυνήθιστο συμβάν ο σχηματισμός κάποιας ανθρώπινης ουράς.
 
Όποιος έτυχε όμως να περνά από την Ερμού τις τελευταίες ημέρες, θα έχει προσέξει τις ουρές που σχηματίζονται έξω από το καφεκοπτείο του κ. Μουσταφά. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από την προμήθεια καφέ.
 
Το καφεκοπτείο βρίσκεται εκεί εδώ και 20 χρόνια στον πεζόδρομο και για μεγάλο διάστημα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών.
 
Ο κ. Μουσταφά, θεωρεί πως ένα είναι το μυστικό για αυτή την προσέλευση: η δουλειά.
 
Οι ουρές αυτές είναι μεγαλύτερες το καλοκαίρι σύμφωνα με τον κ. Μουσταφά, γιατί ο κόσμος διπλασιάζεται. Βλέπετε με την κρίση, τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που έχουν αφήσει την περιοχή μας για το εξωτερικό. Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι επιστρέφουν στα σπίτια τους και, φεύγοντας, παίρνουν μαζί τον καφέ για να έχουν στις κρύες νύχτες του χειμώνα μια γεύση και ένα άρωμα από την Κομοτηνή.
 
Βέβαια το κατάστημά του έχει και άλλους πελάτες, με φοιτητές και τις οικογένειές τους, να το προτιμούν, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και νέοι φοιτητές το μαθαίνουν και έρχονται και αυτοί.
 
Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να δουλεύει, όσο αντέχει και όσο φυσικά ο κόσμος προτιμά το κατάστημά του και συνεχίζει να κάνει ουρές έξω από αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.