Στην νεα εποχη της ηλεκτροκινησης θελει να μπει ο Δημος Κομοτηνης

Σχεδιάζει να προμηθευτεί 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα

Την προμήθεια 10 ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, μελετά ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας να περάσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ηλεκτροκίνηση.

Ήδη άλλωστε με πρόσφατη νομοθεσία, προβλέπεται πως τουλάχιστον το 25% του στόλου των Δήμων θα πρέπει να περάσει στην ηλεκτροκίνηση, με ποσόστωση, από τον Αύγουστο του 2021, 25% ηλεκτρικών σε όλες τις προμήθειες οχημάτων.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής επεξεργάζεται αυτή την περίοδο πρόταση προμήθειας 10 οχημάτων, τον μέγιστο αριθμό που μπορεί ο Δήμος να προμηθευτεί μέσω της πρόσκλησης.

Αυτή προβλέπει χρηματοδότηση για την προμήθεια έως πέντε μικρών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (επιβατηγά, δίκυκλα, pick-up, van κλειστού τύπου, SUV, μικρά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία κλπ), έως πέντε μεγάλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων (λεωφορεία/τρενάκια δημοτικής συγκοινωνίας, οχήματα για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, οχήματα έργου/μεταφορών κλπ), καθώς και των απαιτούμενων σταθμών φόρτισης αυτών (και λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού).

Η πρόσκληση έχει ακόμα περιθώρια, μιας και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2021, όμως πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, ώστε αυτή να υποβληθεί και να γίνουν οι προμήθειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.