Στην Κυπρο αντιπροσωπεια του Επαγγελματικου και Βιοτεχνικου Επιμελητηριου Ροδοπης

Σε κλίμα συναίνεσης και ηρεμίας συνεδρίασε προχθές το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, παρουσία της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων αν και τα θέματα δεν συγκέντρωναν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πριν από την έναρξη των διαδικασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη.

Για το θέμα που αφορούσε αίτημα για τη μετατόπιση του περιπτέρου που βρίσκεται μπροστά στο δικαστικό μέγαρο συμφώνησαν να υπάρξει εισήγηση για κατάργηση και όχι για μετατόπιση του περιπτέρου. Αποφασίστηκε με ψήφους 18 έναντι 8 η μερική ανάκληση της συντελεσμένης απαλλοτρίωσης για την επέκταση των νεκροταφείων.

Στην Κύπρο βρίσκεται αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου υπό τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Λιούρτα για να επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση της Κύπρου.

Πρόκειται για την 30η Διεθνή Έκθεση στη Λευκωσία οι πύλες που ξεκίνησε στις 20 Μαίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου, η οποία θα καλύπτει συνολικά 40.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, με εμφανή τη συμμετοχή της ντόπιας παραγωγής. Η φετινή έκθεση περιλαμβάνει άλλες εξειδικευμένες εκθέσεις, οι οποίες είναι η Εκπαιδευτική Έκθεση, το Ιδανικό Σπίτι, η Γεωργική, η Offitec, η Έκθεση Αυτοκινήτου και άλλες ενώ παράλληλα οργανώνονται και εκθέσεις με θέματα όπως τρόφιμα, βιβλία, κομμωτική, ταξίδια, τουρισμός, υγεία, έπιπλα, ένδυση και υπόδηση και μουσική.

Η αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου βρίσκεται στην Κύπρο από την Πέμπτη και θα επιστρέψει την Κυριακή 29 Μαΐου.

«Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επισκεφτεί τη Διεθνή Έκθεση Κύπρου, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία μετά από πρόσκληλση του Επιμελητηρίου Λευκωσίας. Σκοπός μας αφενός να συμπαρασταθούμε στο Επιμελητήριο της Λευκωσίας που διοργανώνει αυτή τη μεγάλη έκθεση και αφετέρου να ενημερωθούμε για τα τεκταινόμενα του αντίστοιχου με εμάς χώρου αυτής της περιοχής», δήλωσε ο κ. Λιούρτας.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων είναι παλιές. Όπως αναφέρει ο κ. Λιούρτας η αρχή έγινε μέσα από το πρόγραμμα «Θράκη –Αιγαίο- Κύπρος» το 1999 σε σύσκεψη εδώ στην Κομοτηνή. Αυτή η επίσκεψη είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν επαφές με τον εκεί φορέα. Συγκεκριμένα χθες Παρασκευή στις 11:30 το πρωί αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου της Ροδόπης είχε συνάντηση με τα μέλη του Επιμελητηρίου της Λευκωσίας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους επαγγελματοβιοτέχνες.

«Τα προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου είναι κοινά. Στην προκειμένη περίπτωση τα προβλήματα των ελλήνων και κυπρίων επαγγελματοβιοτεχνών. Πάντα σαν Επιμελητήριο είχαμε μια φιλική σχέση με τους επαγγελματίες και γενικότερα με το εμπόριο της Κύπρου. Προσωπικά παλαιότερα και συγκεκριμένα έκανα εξαγωγές ξηρών καρπών στην Κύπρο. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν Κομοτηναίοι που κάνουν εξαγωγές στην Κύπρο η οποία πιστεύω ότι είναι καλή αγορά για την Ελλάδα».

Κλείνοντας ο κ. Λιούρτας επισημαίνει ότι η Κύπρος η 16η χώρα παγκοσμίως σε πλούτο και καθαρό εισόδημα. «Υπάρχει υψηλό βιοτικό επίπεδο πρέπει όμως να τονίσω ότι και εδώ κυριαρχεί η ακρίβεια. Και ας μη ξεχνάμε ότι εδώ ακόμη οι Κύπριοι έχουν ως νόμισμα τη λίρα. Από τις 1/1/2007 θα ενταχθούν και αυτοί στην ευρωζώνη και προετοιμάζονται για αυτό».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.