«Στην Κουβα»

Στην αίθουσα εκθέσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου εγκαινιάστηκε χθες βράδυ με μουσική υπόκρουση από ρυθμούς κουβανέζικους, η έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπολιάκη με τίτλο «Στην Κούβα». Φίλοι του Αλεξανδρουπολίτη φωτογράφου αλλά και της τέχνης της φωτογραφίας ταξίδεψαν με μπούσουλα 45 έργα του δημιουργού, απόσταγμα οκτώ ταξιδιών στη χώρα των ζωντανών μύθων.

Ανοίγοντας το θεματικό κατάλογο της έκθεσης του Μιχάλη Μπολιάκη η πρώτη στάση είναι στην Αβάνα (La Habana), ιδομένη με τα μάτια του δημιουργού το Μάρτη του ’98. Απρίλης, Νοέμβρης, Μάρτης, Γενάρης, Μεγάλη Παρασκευή, Ιούλης, Αύγουστος, οι μήνες κυλούν, όπως και ο φακός του δημιουργού στην παραλία Santa Maria Del Mar, στο Santiago, το Trinidal… Εικόνες της καθημερινής ζωής των Κουβανών με δουλειά, μουσική, συγκέντρωση στα σπίτια, κέφι για ζωή. Μια εξαιρετική συλλογή φωτογραφιών σ’ ένα άλμπουμ του φωτογράφου για ένα ταξίδι με όλες τις αισθήσεις.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Λαϊκών Δρωμένων Κομοτηνής, κ. Σοφία Μενεσελίδου με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Κούβα σχολιάζει αυτό το γεωγραφικό άνοιγμα του Κέντρου: «Τα Δρώμενα είναι ένας οργανισμός, μια δημοτική επιχείρηση, επιχορηγούμενη απ’ το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία έχει ως στόχο να διερευνήσει το λαϊκό πολιτισμό, το παρελθόν σε επίπεδο νομού, χώρας και παγκόσμια. Με την αλλαγή του Δικτύου Πόλεων σε Δίκτυο Λαϊκού και Νεότερου Πολιτισμού επιχειρεί τη σύζευξη του παρελθόντος με το παρόν, έτσι όπως αυτή είναι προσαρμοσμένη και φαίνεται στη σημερινή πραγματικότητα.

Κύριο μέλημα του Κ.Λ.Δ. Κομοτηνής είναι ν’ αναδείξει τον πολιτισμό και τους δημιουργούς σε επίπεδο Θράκης.»


Η κ. Μενεσελίδου χαρακτηρίζει το Μιχάλη Μπολιάκη ως έναν εξαιρετικό φωτογράφο: «Είναι ένας άνθρωπος που καταθέτει την ψυχή του μέσα από αυτήν την έκθεση φωτογραφίας και το χαιρόμαστε πάρα πολύ που έχουμε τη δυνατότητα να τον φιλοξενούμε».

Το Κέντρο Λαϊκών Δρωμένων ακολουθώντας την πορεία του συγκερασμού παρόν – παρελθόν διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα μια εκδήλωση – συζήτηση, σε συνεργασία με την ομάδα βιβλίου της ΧΕΝ Κομοτηνής. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Ευπραξιάδου με αντικείμενο τη ζωή στην Κομοτηνή ως το 1920 και η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 9.00 έως 13.30 και από τις 19.00 έως 21.00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.