Στην κουρσα διαδοχης για τη θεση του Περιφεριαρχη και ο Δημητρης Πετροβιτς

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής επέλεξε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη, στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου «Γιώργος Παυλίδης». 

Δημήτρης Πέτροβιτς «Σε λίγο χρόνο πετύχαμε πολλά και μπορούμε ακόμη περισσότερα» 

Ο κ. Πέτροβιτς σε σχετική δήλωση του δήλωση ανέφερε: «Σε μία ιδιαίτερη, ως προς τους λόγους που την υπαγορεύουν, εκλογική διαδικασία θέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή προσπάθεια που από κοινού αρχίσαμε πριν δύο χρόνια με το Γιώργο Παυλίδη, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας. Σε λίγο χρόνο πετύχαμε πολλά και μπορούμε ακόμη περισσότερα. Κυρίως πετύχαμε να συνεργαστούμε όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, μέσα από συνέργειες, για τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο της υποψηφιότητάς μου. Να μη διαρραγεί η σχέση που χτίσαμε με το σύνολο της κοινωνίας της Περιφέρειάς μας. Να εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων των συμπολιτών μας, πως εντολέας μας, από οποιαδήποτε θέση και αν υπηρετούμε, παραμένει το σύνολο της κοινωνίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προτεραιότητά μας το συμφέρον των πολιτών».
 
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με θητεία έως το 2019, είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μέλος της Εθνικής αντιπροσωπίας των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παυλίδη από το 2010 και αναπληρωτής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την περίοδο 2010 – 2014. Στην εκλογική διαδικασία του 2014 ο συνδυασμός που ηγείτο ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο, έλαβε ποσοστό 63%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.