Στην κοντρα για τους παιδικους σταθμους 4 δημοτικοι συμβουλοι της Κομοτηνης

Στη «γραμμή» του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας η Ζ.Τεφίκογλου και 3 σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης

Την έκπληξη και την ανησυχία τους για την αβάσιμη, όπως καταγγέλλουν, απόφαση περί του κλεισίματος των παράνομων παιδικών σταθμών που λειτουργούσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Γκιουντέμ», 4 δημοτικοί σύμβουλοι της Κομοτηνής, μία από τη συμπολίτευση και τρεις από τη μείζονα αντιπολίτευση. Πρόκειται συγκεκριμένα για την κ. Ζεϊνέπ Τεφίκογλου από την «Κοινωνία Πολιτών» του κ. Γιώργου Πετρίδη, και τους κ.κ. Ερτζάν Αχμέτ, Χασάν Χασάν και Χατζή Αχμέτ Ιμπραήμ από την παράταξη «Εμείς… η Πόλη» της κ. Φελίνας Καζάκου.
 
Οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι υιοθετούν τη θέση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας περί λειτουργίας παραρτημάτων του και όχι παιδικών σταθμών στους χώρους που σφραγίστηκαν πριν από λίγες μέρες, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στον δήμαρχο Κομοτηνής για διακριτική μεταχείριση σε βάρος του Συλλόγου. Επιπλέον καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την απόφαση για το κλείσιμο και δημοσιοποιούν την πίστη τους πως αυτή θα πρέπει να εξαλειφθεί. 

Χαιρετίζει την πρωτοβουλία ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας και ρίχνει το «γάντι» στους υπόλοιπους 10 μουσουλμάνους δημοτικούς συμβούλους

Την πρωτοβουλία των 4 δημοτικών συμβούλων έσπευσε να χαιρετήσει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, πετώντας ταυτόχρονα το «γάντι» στα υπόλοιπα 10 μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία προέρχονται από τη μειονότητα αλλά δεν επέδειξαν την ίδια στάση με τους προαναφερθέντες. Επιπλέον, η διοίκηση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Κομοτηνής, με αφορμή δηλώσεις του στον τοπικό τύπο και με έμφαση στη δήλωση περί «δύο μέτρων και δύο σταθμών όσον αφορά στη νομιμότητα» που έκανε στον «ΠτΘ», ενώ κάνει λόγο επίσης για συνειδητή και σκόπιμη δυσφημιστική σε βάρος της εκστρατεία δια του τοπικού τύπου της πλειονότητας.
 
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
 
«Σήμερα, 7 Ιουνίου 2016, πληροφορηθήκαμε δια του τύπου σχετικά με την ανακοίνωση που δημοσίευσαν 4 ομογενείς μας, δημοτικοί σύμβουλοι, ένας εκ των οποίων ανήκει στον πλειοψηφούντα συνδυασμό του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γεώργιου Πετρίδη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και τρεις στην μείζονα αντιπολίτευση του συνδυασμού «ΕΜΕΙΣ…Η ΠΟΛΗ» .
 
Όπως δηλώθηκε με σαφή τρόπο κατά τις με ημερομηνία 5-5-2016 και 24-5-2016 ανακοινώσεις που δημοσίευσε ο Σύλλογός μας, η σφράγιση των Παραρτημάτων μας, εντός των οποίων δεν βρίσκονται μόνο παιδιά αλλά και κάθε ομογενής μας ο οποίος βάσει νόμου δικαιούται να είναι μέλος μας και έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει ελεύθερα εκδηλώσεις, με απόφαση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γεώργιου Πετρίδη αποτελεί γεγονός που μας λύπησε ιδιαιτέρως.
 
Εκτός αυτού, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι την ακριβώς επόμενη μέρα από την σφράγιση των δύο Παραρτημάτων μας που βρίσκονταν στην Κομοτηνή, οι λέξεις που εκστομίστηκαν από τον κ. Πετρίδη σε συνεντεύξεις που παραχώρησε γραπτώς στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» και προφορικά στο Ραδιόφωνο «ΧΡΟΝΟΣ» μας έχουν δημιουργήσει αισθήματα πέραν της απογοήτευσης. Ειδικότερα στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» με την έκφραση «Δεν πιστεύω ότι κανείς θα έχει το αίτημα να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την νομιμότητα, λόγω της θρησκείας ή καταγωγής του», ο κ. Πετρίδης από τη μια κατέστησε σαφές ότι δεν έχει την πρόθεση να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη, από την άλλη τήρησε μια συμπεριφορά κοροϊδίας της μειονότητας, υπονοώντας ότι αυτή έχει απαίτηση τήρησης δύο μέτρων και δύο σταθμών σε νομικά θέματα. Εάν το θέμα αφορά την εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών, τον συμβουλεύουμε να αναλογιστεί εκ νέου σε ποιους και με ποιο τρόπο αυτό εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.
 
Επιπλέον, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αναμένουμε διαφώτιση για δικό μας λογαριασμό αλλά και της κοινής γνώμης, αρχικά από όλους τους υπευθύνους και έπειτα από τον Δήμαρχο κ. Πετρίδη που κάνει αναφορά στους νόμους και την νομιμότητα, ως προς το με ποια νομιμότητα συνάδει η πραγματοποίηση συνεχών αστυνομικών επισκέψεων σε χώρους όπου βρίσκονται ομάδες ανθρώπων μεταξύ των οποίων βρίσκονται μέλη μας αλλά και παιδιά ηλικίας 3-5 ετών, δίχως να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Σύλλογό μας ή να μην έχει υποβληθεί σε εμάς οποιοδήποτε γραπτό αίτημα για σφράγιση.
 
Καθ’ όλη αυτή την περίοδο, συνεχίστηκε συνειδητά δια του τοπικού τύπου της πλειονότητας μια σκόπιμη δυσφημιστική εκστρατεία σε βάρος τόσο του Συλλόγου μας και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των Παραρτημάτων που σφραγίστηκαν. Είναι γνωστό προς όλους ότι η δημόσια αναφορά τέτοιων αβάσιμων ισχυρισμών πριν την ολοκλήρωση των νομίμων διαδικασιών αντίκειται στον νόμο και ειδικότερα στο τεκμήριο αθωότητας και είναι σημαντικό οι αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους ως προς αυτό το θέμα.
 
Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομογενείς μας Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κομοτηνής που με την ορθή τους στάση και την ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν σήμερα, στάθηκαν στο πλευρό του Συλλόγου μας. Μετά την ανακοίνωση αυτή, ένα άλλο θέμα που μας καθιστά περίεργους είναι η απορία για το με ποια εξήγηση θα προσέλθουν ενώπιον των ψηφοφόρων τους, μετά την στάση που επέδειξαν σήμερα, οι υπόλοιποι 10 ομογενείς μας, οι οποίοι είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλώνουμε ότι τούτο τίθεται στην κρίση του κοινού και υποβάλλουμε τα σέβη μας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.