Στην Κομοτηνη το 2ο Πανελληνιο Πρωταθλημα Parabadminton

Το Σάββατο 7 Ιουλίου από την ΕΑΟμ- ΑμεΑ και τον Δήμο Κομοτηνής - Μιχάλης Ραγκούσης, Πρόεδρος Α.Σ. «Ηρόδικος» «Η διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Κομοτηνή αναγνώριση της προσπάθειας μας για την ανάπτυξη του αθλήματος που γεννήθηκε στην Κομοτηνή»

Στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 7 Ιουλίου, το δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα Parabadminton-Αντιπτέριση για ΑΜΕΑ, με την συμμετοχή 13 αθλητές από την Πάτρα, την Αθήνα, την Βέροια, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή.
 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟμ-ΑμεΑ) στα πλαίσια της ανάπτυξης και προώθησης του αθλήματος της Αντιπτέρισης ΑμεΑ (ParaBadminton),  το οποίο συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα για την Παραολυμπιάδα του Τόκυο 2020 και φέτος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κομοτηνής. 

Η ομάδα του «Ηρόδικου» η πολυπληθέστερη στην Ελλάδα 

Η απόφαση αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του Α.Σ. «Ηρόδικος» κ. Μιχάλης Ραγκούσης η Κομοτηνή και συγκεκριμένα το ΤΕΦΑΑ  του ΔΠΘ ήταν η πρώτη σχολή που δίδαξε το άθλημα του badminton στα τέλη της δεκαετίας του '80 από τους κ.κ. Παναγιώτη Αντωνίου και Στεπάν Παρτεμιάν, ενώ η ομάδα του «Ηρόδικου» είναι η πολυπληθέστερη στην Ελλάδα στο κομμάτι του Parabadminton, με προπονητή τον κ. Χαράλαμπο Ιορδάνου, γνωρίζοντας συνεχή ανάπτυξη.
 

«Ο Ηρόδικος έχει επενδύσει πολύ στο άθλημα του badminton και το parabadminton γιατί οι αθλητές του το έχουν αγκαλιάσει και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τον προπονητή της ομάδας κ. Ιορδάνου. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η Ομοσπονδία επέλεξε  να επιβραβεύσει ουσιαστικά την προσπάθειά μας, φέρνοντας την διοργάνωση εδώ όπου γνώριζε ότι υπάρχει μία πόλη που είναι αρκετά προσβάσιμη και πολύ φιλική σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες».
 
Το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 7 Ιουλίου, με ένα πλήρες πρόγραμμα αγώνων, ανδρικών και γυναικείων, καθιστών και όρθιων, όπως επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης ο οποίος ευχήθηκε «όσοι το επιθυμούν να έρθουν να δουν ένα εκπληκτικό θέαμα το οποίο θα απολαύσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι αθλητές». 

Τον Ιούλιο η καρδιά του αθλητισμού για ΑμεΑ χτυπά στην ΑΜ-Θ 

Ο φετινός Ιούλιος όμως σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο μήνας κατά τον οποίο «ο αθλητισμός για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα θα ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ»  υπενθυμίζοντας πως εντός του μήνα και συγκεκριμένα στις 18-20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Κομοτηνή το δεύτερο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, ενώ το αμέσως επόμενο τριήμερο 20-22 Ιουλίου θα λάβει χώρα στην Καβάλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.