Στην Κομοτηνη ο Σταυρος Θεοδωρακης

«Πρέπει με αρχές την ασφάλεια, την ισότητα, και τις ίσες ευκαιρίες να προχωρήσουμε στην νέα Ευρώπη» - Στο πλαίσιο περιοδείας στην ΑΜΘ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές

Στάση στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, έκανε ο Επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο περιοδείας του, μαζί με υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κινήματος, στην ΑΜΘ.
 
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Κακλίκης, Γιώργος Κορκόβελος, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Τάνια Παλαμίδη, και Βασίλης Σωτηρόπουλος καθώς και στελέχη του Ποταμιού στις επι μέρους περιοχές Κρίνα Μενεσελίδου και Άρης Σαββίδης.
 
Ο κ. Θεοδωράκης έφτασε στην Κομοτηνή με το βανάκι του κόμματος, με το οποίο ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα ώστε να συναντήσουν τους πολίτες, να ακούσουν τα ερωτήματά τους, και να τονίσουν πως η εκλογική αυτή μάχη είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, για αυτό και θα πρέπει να στείλουν στην Ευρώπη ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτή και θα αγωνιστούν για μια δυνατή Ελλάδα, στο κέντρο της Ευρώπης. 

Θετική η ανταπόκριση του κόσμου 

Ο κόσμος μέχρι τώρα έχει φανεί πολύ θετικός σε αυτή την προσπάθεια, παραμένει όμως ζητούμενο αν όλο αυτό το θετικό κλίμα θα μεταφραστεί σε ψήφο, και το ζητούμενο είναι αν ο κόσμος θα κατανοήσει την διαφορά των ευρωπαϊκών εκλογών και θα αποφασίσει να στηρίξει μια καθαρά ευρωπαϊκή δύναμη.
 
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητή η σοβαρότητα των εκλογών αυτών, μιας και την επόμενη πενταετία θα αποφασιστούν πάρα πολλά σημαντικά πράγματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, και πρέπει η χώρα μας να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που πραγματικά πιστεύουν στην δύναμη της Ευρώπης.
 
Το Ποτάμι έχει 27 συγκεκριμένες θέσεις για την Ευρώπη, που συγκροτούν την ατζέντα της ευρωπαϊκής αναγέννησης, που έχει και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, και στόχος τους είναι το επόμενο διάστημα να συζητήσουν επί αυτών των θέσεων, με τη συμμετοχή και των υπολοίπων κομμάτων, που δεν το κάνουν, αλλά επικεντρώνονται στα μικρά και όχι τα σημαντικά που αφορούν στην ασφάλεια της χώρας, την οικονομική της ανάπτυξη, τα ζητήματα της παραγωγής.
 
Το Ποτάμι υποστηρίζει την αξία του να ψηφίζουμε επαΐοντες, όχι απλά γνωστά πρόσωπα από την τηλεόραση, του θεάτρου ή της μουσικής, αλλά από ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα, που έχουν δουλέψει σε αυτά και μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων.
 
Στην Ευρώπη, σημείωσε, υπάρχουν πολλά Ποτάμια, αλλά και πολλά λιμνάζοντα ύδατα, με την εμφάνιση των ακροδεξιών, αλλά και των λαϊκιστών τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς που δεν ενδιαφέρονται πολύ για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και τους εθνικιστές, που μιλούν για την Ευρώπη των εθνών.
 
Η Ευρώπη πρέπει να υπάρξει σαν μια μεγάλη συμμαχία, και να προχωρήσει μπροστά με πολύ τολμηρές προτάσεις, ώστε τα επόμενα χρόνια να γευτούμε την ύπαρξη μιας νέας Ευρώπης, μια μορφή Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
 
«Ένας οργανισμός όπως η Ευρώπη, αν μένει στάσιμος για μερικά χρόνια όπως έχει γίνει, κινδυνεύει να πάθει αγκυλώσεις, και μόνη λύση είναι να πάμε μπροστά, και το συμφέρον της Ελλάδας είναι να είμαστε δυνατοί σε μια νέα Ευρώπη σε συμμαχία με μεγάλες δυνάμεις» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης για να συμπεράνει πως «πρέπει λοιπόν με κάποιες αρχές, την ασφάλεια, την ισότητα, και τις ίσες ευκαιρίες να προχωρήσουμε στην νέα Ευρώπη». 

Αν ήμουν επενδυτής, θα επένδυα στη Θράκη 

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην περιοχή μας τονίζοντας πως η περιοχή της Θράκης, έχει τεράστιες δυνατότητες, από τη γεωθερμία, που πριν από 10 χρόνια ήταν απαγορευμένο φρούτο, στις δυνατότητες παραγωγής, επισημαίνοντας πως «αν ήμουν επενδυτής, θα επένδυσα σε αυτό τον τόπο».
 
«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες» συμπλήρωσε «κάνουν επενδύσεις σε χώρες τις Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, όταν εμείς είμαστε δίπλα τους. Η περιοχή θα πρέπει να αφεθεί, να παράγει, να αναπτυχθεί, κάτι που θα γίνει πιο εύκολα μέσα σε μια δυνατή Ευρώπη, που ενισχύει τις περιφέρειες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.