Στην Κομοτηνη ο προεδρος του Συλλογου Ολυμπιονικων Ελλαδας, Πετρος Γαλακτοπουλος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιονικών Ελλάδας κ. Πέτρο Γαλακτόπουλο είχε ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης στο γραφείο του το Σάββατο μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δυο πλευρές συζήτησαν για τη μεγάλη εξελικτική διαδρομή και πορεία της περιοχής αλλά και δεσμευτήκανε για μελλοντικές συνεργασίες.

«Βλέπω μια πόλη πάρα πολύ όμορφη, να ανεβαίνει και να ευημερεί χρόνο με το χρόνο» δήλωσε ο κ. Γαλακτόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης. Ο κ. Γαλακτόπουλος να σημειωθεί ότι επισκέπτεται την πόλη μας από το 1980 γεγονός που τον κάνει να αξιολογήσει τις αλλαγές που σημειώνονται.


Πρότασή του προς το νομάρχη Ροδόπης είναι να καλέσει «τους ολυμπιονίκες καινούργιους και παλιούς να κάνει μια εκδήλωση εδώ, για να τους δούνε από κοντά οι πολίτες της περιοχής».

Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο κ. Γαλακτόπουλος είχε συνάντηση και με τους καθηγητές των ΤΕΦΑΑ οι οποίοι τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ τα οποία όπως σημείωσε και ο ίδιος είναι «τα καλύτερα της χώρας».

Το μέγεθος, η ζωντάνια και η καθαρότητα των εγκαταστάσεων ενθουσίασαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών γεγονός που σχολίασε λέγοντας «σε εμπνέουν να γυμναστείς».

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ιδρύθηκε το 1988 και τότε αριθμούσε τέσσερα μετάλλια από την πρώτη μέχρι έκτη θέση. Σήμερα έχει στον κατάλογό του 190 αθλητές εκ των οποίων οι 37 έχουν βραβευτεί με μετάλλια και οι υπόλοιποι κατέλαβαν την τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση. «Ο Σύλλογος στηρίζει τον Ολυμπισμό, στηρίζει τον καθαρό αθλητισμό ο οποίος μετά από τα τελευταία γεγονότα δέχτηκε χτυπήματα κυρίως γιατί μια μεγάλη μερίδα του τύπου έδωσε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι όλος ο αθλητισμός δεν είναι καθαρός». Ο κ. Γαλακτόπουλος το θεωρεί αυτό ένα μεγάλο λάθος και πιστεύει ότι οι γονείς πρέπει να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό όποιος αθλητισμός και αν είναι. «Διότι η κοινωνία μας είναι πολύ σκληρή, τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί, τα κανάλια δε δείχνουν αυτό που πρέπει να δείχνουν και βλέπουμε ό,τι θέλουν.

Τα παιδιά των 15 και 16 χρονών το μόνο που σέβονται είναι ο προπονητής τους, συνεπώς πρέπει να μπούνε στο χώρο να γυμναστούν, γιατί σ’ αυτό το χώρο οι προπονητές κρατάνε μια κοινωνία σωστή, γιατί εάν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου δεν σέβεσαι κανέναν».

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε με τη σειρά του ο κ. Γιαννακίδης την παρουσία του ολυμπιονίκη κ. Γαλακτόπουλου τόσο στη Ροδόπη όσο και στο γραφείο του. «Τον ευχαριστούμε γιατί άνοιξε το δρόμο να αναδειχτούν και άλλοι ολυμπιονίκες, που ενώ το 1988 ήταν 4 τώρα είναι πάμπολλοι και δείχνει το δρόμο και στα νέα παιδιά και στη νέα γενιά. Μιλήσαμε για τη μεγάλη εξελικτική διαδρομή και πορεία αυτού του τόπου, δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε με την παρουσία ολυμπιονικών στην περιοχή μας αλλά και ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.