Στην Κομοτηνη ο νεος διοικητης της 1η Στρατιας

Είχε διαδοχικές επαφές με Γ. Παυλίδη, Χρ. Μέτιο και Γ. Πετρίδη

Διαδοχικές εθιμοτυπικές συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες στη Ροδόπη είχε κατά το τελευταίο τριήμερο ο νέος διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης. Στην 1η Στρατιά, που έχει έδρα τη Λάρισα, υπάγεται και το Δ’ Σώμα Στρατού της Θράκης.
 


Επισκεπτόμενος την περιοχή μας, ο κ. Λεοντάρης επέλεξε ως πρώτο του σταθμό το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Χρήστου Μέτιου. Τον διοικητή της 1ης Στρατιάς συνόδευε ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος κ.  Ιωσήφ Μαυράκη. Επόμενοί σταθμοί τους ήταν σήμερα το πρωί το γραφείο του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Γιώργου Παυλίδη, και το γραφείο του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιώργου Πετρίδη. Τους κ. Λεοντάρη και Μαυράκη συνόδευαν οι διοικητές της 21ης  και της 29ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχοι κ.κ. Κοσμάς Μόσχος και Νικόλαος Νιζάμης αντίστοιχα.
 
Στο σχετικό δελτίο τύπου, που εξέδωσε ο δήμος Κομοτηνής, αναφέρεται πως στη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα, που άπτονται των σχέσεων του στρατεύματος με τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στην ακριτική Θράκη, και οι κ.κ. Λεοντάρης και Πετρίδης συμφώνησαν πως «οι κοινές ανθρωπιστικές και εθελοντικές δράσεις, αλλά και η ευρύτερη γόνιμη συνέργεια σε ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής, θα συνεχιστούν στο ίδιο πνεύμα διασφάλισης της ειρήνης και προσφοράς στον συνάνθρωπο». Ο κ. Πετρίδης εξήρε, επίσης, την πολύτιμη συνδρομή του στρατού στον τομέα της πολιτικής προστασίας και ευχήθηκε ευδόκιμη θητεία στον κ. Λεοντάρη. Αμοιβαίως εκφράστηκαν ευχαριστίες για τη συνάντηση, καθώς και η κοινή πρόθεση σταθερής και εποικοδομητικής συνεργασίας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.