Στην Κομοτηνη ο Γιωργος Πιτσιλης

«Είναι προφανής η ανάγκη να ενισχυθεί η περιοχή και με προσωπικό και με διωκτικά μέσα» - Συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουλίου ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργος Πιτσιλής, συμμετέχοντας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Ροδόπης, με τη συμμετοχή φορέων της Ροδόπης, όπου του εκτέθηκαν ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με έμφαση στην ανάγκη πάταξης του παρεμπορίου, καθώς και της ενίσχυσης με προσωπικό των τοπικών ελεγκτικών δομών. 

Ο κ. Πιτσιλής βρέθηκε στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε όλη τη Θράκη, με στόχο να αφουγκραστεί τα προβλήματα των υπηρεσιών, τις προτάσεις των εργαζόμενων σε αυτές αλλά και  τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς.
 
Στις επισκέψεις άλλωστε έδωσαν το παρών και οι γενικοί διευθυντές της ΑΑΔΕ, αλλά και το συμβούλιο διοίκησης, ώστε να έχουν πρωτογενή αντίληψη των ζητημάτων που απασχολούν τους υπαλλήλους, τους τοπικούς επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία, ώστε να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.
 
 

Ανάγκη μεγαλύτερης μέριμνας για την περιοχή μας

 
Τον κ. Πιτσιλή υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος τόνισε πως χρειάζεται, μείωση της πολυνομίας αλλά και μείωση των εισφορών ιδιαίτερα για την ακριτική μας περιοχή, που έχει ανάγκη μεγαλύτερης μέριμνας, τη στιγμή που δεν παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες.
 
Από την πλευρά των επαγγελματιών ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, ξεκίνησε με μια ερώτηση: αν έχει σημασία μόνο ο στόχος ή και η διαδρομή;
 
Και αυτό γιατί αντιλαμβάνεται την αγωνία της είσπραξης πόρων για τις διαπραγματεύσεις και τη συζήτηση των μνημονίων, όμως θεωρεί πως δεν είναι σωστό αντί να εστιάζουν στην πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, που ανέρχεται σε μερικά δισεκατομμύρια στην βόρεια Ελλάδα, να απομυζώνται οι επιχειρήσεις της περιοχής, που δυσκολεύονται να επιβιώσουν, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες και με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από την άλλη πλευρά των συνόρων, τόσο από βόρεια όσο και από τα ανατολικά.
 
 

Έμφαση στη Θράκη από την ΑΑΔΕ 

Από την πλευρά του ο κ. Πιτσιλής σημείωσε πως επιθυμούν να συνδράμουν ώστε να βελτιωθεί το ελεγκτικό τους έργο και η εξυπηρέτηση των πολιτών στην περιοχή.
 
Για αυτό και έχοντας αποκτήσει μια καλή εικόνα των δομών της περιοχής, έχοντας επισκεφτεί το Τελωνείο των Κήπων, το τελωνειακό φυλάκιο του Ορμενίου, το τελωνείο της Αλεξανδρούπολης, την ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, την ΥΕΔΕ Αλεξανδρούπολης, παρόλο που όπως δήλωσε, άφησαν το Τελωνείο Κομοτηνής για την επόμενη φορά, συναντήθηκαν με τους φορείς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να γνωρίσουν πώς μπορούν να διευκολύνουν τη δική τους δράση.
 
Η ΑΑΔΕ, σημείωσε, έχει σαν στόχο την ενίσχυση της περιοχής της Θράκης και ευρύτερα της βόρειας Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας το παρεμπόριο και όλα τα θέματα του λαθρεμπορίου.
 
«Είναι προφανής η ανάγκη να ενισχυθεί η περιοχή και με προσωπικό και με διωκτικά μέσα» σημείωσε, τονίζοντας πως ήδη έχει δρομολογηθεί το θέμα των διωκτικών μέσων και πιέζουν για την ενίσχυση σε προσωπικό.
 
 

Ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό 

Συγκεκριμένα μέσα στο φθινόπωρο θα τοποθετηθούν δύο μηχανήματα x-ray στην ευρύτερη περιοχή, ένα στους Κήπους και ένα στον Προμαχώνα, με απώτερο στόχο μέχρι το 2020 να έχουν εξοπλίσει όλες τις εισόδους της χώρας με αυτά τα μηχανήματα.
 
Όσο για το προσωπικό, τόνισε πως έχουν εντοπίσει πως οι ελλείψεις είναι σημαντικές και θα χρειαστεί να καταστρώσουν ένα σχέδιο μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ενισχύσουν άμεσα την περιοχή.
 
«Για μας είναι πρώτος στόχος, να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες το συντομότερο δυνατό, και είμαι αισιόδοξος πως με τα συναρμόδια υπουργεία θα κάνουμε ότι είναι δυνατό» κατέληξε.
 
Πάντως όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, μέρος της προσπάθειας της ΑΑΔΕ είναι η πάταξη όλων των μορφών της φοροδιαφυγής, μέσα από το εν εξελίξει επιχειρησιακό τους πλάνο προληπτικών ελέγχων για τη συμμόρφωση έκδοσης αποδείξεων, με πολλούς ελεγκτές να επισκέπτονται και τη Θράκη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.