Στην Κομοτηνη ο επιχειρηματικος κοσμος της Κεσανης

Το δήμο Κομοτηνής επισκέφτηκε χθες η αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κεσάνης με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μουσταφά Χελβατζήογλου. Η αποστολή βρίσκεται στην πόλη μας επ’ ευκαιρία της Έκθεσης «Θράκη 2005», που διεξάγεται τις ημέρες αυτές στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου οι πλευρές έδωσαν το μήνυμα της περαιτέρω συνεργασίας.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η ελληνική πλευρά στον επιχειρηματικό κόσμο της γειτονικής Κεσάνης. Ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Βαβατσικλής στη σχετική του δήλωση τόνισε ότι είναι μια επίσκεψη που μπορεί να άργησε αλλά «ποτέ δεν είναι αργά».

Ο δήμος Κομοτηνής ως γνωστόν είναι αδελφοποιημένος με το δήμο της Κεσάνης σε μια σειρά από θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων. «Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφτηκε πριν από 9 περίπου μήνες άρχισε να υλοποιείται και σήμερα με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τον επιχειρηματικό κόσμο στα πλαίσια βέβαια της Πανελλαδικής Έκθεσης Θράκης 2005 και στα πλαίσια της καλής γειτονίας, της φιλίας και της ειρήνης των δυο λαών και των δυο πόλεων».

Από την άλλη ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μουσταφά Χελβατζήογλου ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν. «Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο δήμο Κομοτηνής μας αγκαλιάσατε με αγάπη και με πολύ ενδιαφέρον. Με τη σημερινή μας συνάντηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε ότι η αδελφοποίηση των δυο δήμων προχωράει στο σωστό δρόμο».

Η τουρκική αποστολή επισκέφτηκε την πόλη μας με την ευκαιρία της έκθεσης «ΘΡΑΚΗ». «Ήρθαμε για να περάσουμε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι εμείς οι επιχειρηματίες της Κεσάνης να συνεργαστούμε με τους αντίστοιχους φορείς της Κομοτηνής».

Ο κ. Χελβατζήογλου μετέφερε τη χαρά και την ικανοποίησή του από το γεγονός να είναι μαζί με τους δήμους που έχουν την ίδια κουλτούρα, τις ίδιες απόψεις. «Θέλουμε να συμβάλουμε και εμείς στις συνεργασίες που θα αναπτύξουν την εδραίωση της ειρήνης και της φιλίας των δυο λαών. Επιδιώκουμε στις συναντήσεις που θα έχουμε, με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων του εμπορικού κόσμου να συμβάλουμε στο να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ της Κεσάνης και της Κομοτηνής αλλά γενικότερα της Ανατολικής και της Δυτικής Θράκης».

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.