Στην Κομοτηνη η Ολυμπιακη Φλογα(+Gallery)

Λαμπερή η τελετή υποδοχής στο Ηρώο της πόλης

Με τιμές και τη δέουσα λαμπρότητα, υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, σήμερα η Κομοτηνή.  Η Ιερή Φλόγα έφτασε στο Ηρώο της πόλης  στις 10 περίπου το πρωί, όπου έλαβε χώρα μία σεμνή τελετή που ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδος και της Βραζιλίας.

Στην τελετή συμμετείχαν  τέσσερις Λαμπαδηδρόμοι, οι κ.κ. Εμμανουήλ Λένος, Παρασκευάς Λιάπης, Μιχάλης Ραγκούσης και Σωτήρης Διαμαντής, οι οποίοι μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα από την είσοδο της πόλης έως και την έξοδο για Ξάνθη.

Την τελετή συντόνισε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Νότης Χαραλαμπίδης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ιωάννης Καρράς και εκπρόσωπος της Βραζιλιάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής.

 
Νότης Χαραλαμπίδης
«Το ολυμπιακό ιδεώδες μας διδάσκει το ευ αγωνίζεσθαι, την αξία της συμμετοχής, και κυρίως την παγκόσμια ειρήνη»

«Οι ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν κορυφαία αθλητικό γεγονός που κάθε τέσσερα χρόνια ενώνει δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Το ολυμπιακό ιδεώδες μας διδάσκει το ευ αγωνίζεσθαι, την αξία της συμμετοχής, όχι απαραίτητα της νίκης και κυρίως την παγκόσμια ειρήνη» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Χαραλαμπιδης ευχόμενος «οι φετινοί αγώνες να είναι και πάλι μια ανθρώπινη γιορτή,  μια γιορτή του ανθρώπινου πολιτισμού που θα ενώσει με την αγάπη και την αδελφοσύνη όλους του λαούς».

Ιωάννης Καρράς
«Το άναμα της φλόγα σηματοδοτεί την  έναρξη της εκεχειρίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών»

«Το άναμα της φλόγα σηματοδοτεί την  έναρξη της εκεχειρίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών» υπογράμμισε εν συνεχεία ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.Ιωάννης Καρράς. « Σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές που περνάμε, όπου όλος ο πλανήτης συνταράσσεται από πολέμους, είναι απόλυτη ανάγκη να περάσουμε το μήνυμα αυτό σε όλους τους λαούς της γης» τόνισε για να επισημάνει πως «ήμαστε οι θεματοφύλακες των ολυμπιακών αξιών και πρέπει να τις τηρήσουμε και να τις μεταδώσουμε σε όλη τη γη».

Παρόντες επίσης ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, αλλά και πρόσκοποι του ν. Ροδόπης, ενώ κατά την διάρκεια της τελετής έπαιξε και η ορχήστρα του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.