Στην Κομοτηνη η καταξιωμενη ηθοποιος Roberta Carreri

«Ανυπομονώ να δώσω έμπνευση και να δείξω σε όσους ασχολούνται με το θέατρο πώς να γεμίζουν την καρδιά του θεατή»

Ανυπόμονη να γνωρίσει το κοινό της Κομοτηνής και ιδίως όσους ασχολούνται με την τέχνη του θεάτρου εμφανίστηκε κατά την άφιξή της στην πόλη μας η καταξιωμένη ηθοποιός του Odin Teatret, κ. Roberta Carreri. Η κ. Carreri, μέλος του Θεάτρου Odin από το 1974 και διευθύντρια του ετήσιου διεθνούς σεμιναρίου Odin Week Festival στο Χόλστεμπρο της Δανίας, θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο «Ίχνη στο χιόνι» σήμερα στις 9 το βράδυ στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ενώ αύριο, επίσης στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, θα υλοποιήσει το θεατρικό σεμινάριο «Ο χορός των προθέσεων», που εστιάζει στην ικανότητα κατανόησης της προσωπικής παρουσίας του ηθοποιού σε σχέση με τον χώρο και με τους άλλους ηθοποιούς πάνω στην σκηνή. Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, οι 22 θέσεις ενεργών συμμετεχόντων και 15 θέσεις παρατηρητών στο σεμινάριο έχουν σχεδόν καλυφθεί. 

«Μια από τις μεγαλύτερες χαρές ενός δασκάλου είναι να έχει καλούς μαθητές», δήλωσε η κ. Carreri, αναφερόμενη στη μαθήτριά της Αννυ Μαχαιροπούλου

«Ανυπομονώ να παρουσιάσω την παράσταση και να γνωρίσω τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο, που ελπίζω να είναι από όλες τις ηλικίες», ήταν τα πρώτα λόγια της καταξιωμένης ηθοποιού κατά την άφιξή της στην πόλη μας. «Θέλω να δώσω έμπνευση, χαρά και να δείξω έναν δρόμο σε όσους ασχολούνται με το θέατρο για το πώς να γεμίσουν την καρδιά του θεατή». Η κ. Carreri έσπευσε επίσης να εκφράσεις τις ευχαριστίες για την πρόσκληση προς τον δήμο Κομοτηνής, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που αντιπρόσωπος του θεάτρου Odin επισκέπτεται την περιοχή μας.
 
Επιπλέον, ευχαρίστησε την υπεύθυνη των ερασιτεχνικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κ. Άννυ Μαχαιροπούλου, ενθυμούμενη ότι και πάλι με δική της πρόταση είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η κ. Μαχαιροπούλου είχε την τύχη να είναι μαθήτρια της κ. Carreri. «Μια από τις μεγαλύτερες χαρές ενός δασκάλου είναι να έχει καλούς μαθητές. Κι όταν αυτοί οι μαθητές μπορούν οι ίδιοι να γίνουν οδηγοί σε αυτό που κάνουν, τότε αυτός ο κύκλος γίνεται τέλειος», σχολίασε μεταξύ άλλων η καταξιωμένη ηθοποιός, αναφερόμενη στο πρόσωπο της υπεύθυνης των θεατρικών εργαστηρίων της Κομοτηνής. Ανατρέχοντας δε στην πολύχρονη γνωριμία και συνεργασία τους, περιέγραψε ως ηθική υποχρέωσή της που πλέον εκπληρώνεται, την επίσκεψή της στην Κομοτηνή. 

Θερμή υποδοχή από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κ. Σοφία Μενεσελίδου, επιφύλαξε θερμή υποδοχή στην καταξιωμένη ηθοποιό και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά για τη συνεργασία, τόσο της ίδιας, όσο και συνολικά της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ και του δήμου Κομοτηνής. «Μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στο χώρο του θεάτρου, ηθοποιός-μέλος του περίφημου θεάτρου Odin, βρίσκεται στην πόλη μας για μία παράσταση με τίτλο «Ίχνη στο χιόνι», αλλά και για ένα κλειστό σεμινάριο, στο οποίο θα χορηγηθούν και βεβαιώσεις υπογεγραμμένες από την ίδια», σημείωσε. «Αυτό που έχω να καταθέσω είναι η πολύ μεγάλη μας ευαρέσκεια που βρίσκεται εδώ», επισήμανε, «και επίσης να γνωστοποιήσω ότι το σεμινάριο έχει σχεδόν κλείσει ως προς τους συμμετέχοντες, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτής της πόλης ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη προθυμία σε οποιαδήποτε σημαντική δράση χαράζει και πραγματοποιεί το ΔΗΠΕΘΕ». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.