Στην Κοινωνικη υπηρεσια του Δημου τα τροφιμα του αργοπορημενου Αη Βασιλη (+Video)

Συγκεντρώθηκαν 4,2 τόνοι τροφίμων, ενώ οι προσφορές συνεχίζουν να έρχονται

 Στην Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο παραδόθηκαν και επίσημα τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα 5».
 
Τα τρόφιμα παρέδωσαν εκ μέρους της διοργανωτικής επιτροπής της δράσης η κ. Άρτεμις Τσολάκη και η κ. Εύα Σκότη, που ανέφεραν πως η συμμετοχή ήταν για ακόμη μια χρονιά σημαντική, και πως ακόμα υπάρχουν πολίτες που παραδίδουν τρόφιμα, με το τελικό σύνολο να πλησιάζει τους 4,5 τόνους τροφίμων.
 
 

Άρτεμις Τσολάκη
 
«Για ακόμα μια χρονιά η πόλη ένωσε τις δυνάμεις της»

 
Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η δράση, σημείωσε η κ. Τσολάκη, επισημαίνοντας πως «για ακόμα μια χρονιά η πόλη ένωσε τις δυνάμεις της, και κατάφερε να συγκεντρώσει μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων για να στηριχθούν οι οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη αυτή την κρίσιμη στιγμή».
 
Ευχαρίστησε δε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς και τους συλλόγους και τις εθελοντικές ομάδες, οι οποίοι συνεισέφεραν από το εισόδημά τους και γέμισαν τους σάκους του Αη Βασίλη, που φέτος,  κατ’ εξαίρεση για δύο εβδομάδες, βρισκόταν σε διάφορους χώρους μέσα στην πόλη.
 
 

Εύα Σκότη
 
«Συνεχίζουμε να μαζεύουμε πακέτα και τρόφιμα»

 
Ήδη έχουν παραδοθεί 4,2 τόνοι τροφίμων στις υπηρεσίες του Δήμου, μαζί με 860 λίτρα λάδι που συγκεντρώθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου στη δράση του Santa Run, σημείωσε η κ. Εύα Σκότη, επισημαίνοντας πως αυτά θα αυξηθούν.
 
«Ακόμα συνεχίζουμε να μαζεύουμε πακέτα και τρόφιμα από κάποιους που δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να τα δώσουν την Κυριακή, υπολογίζουμε πως θα ξεπεράσουμε τους 4,5 τόνους σε τρόφιμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

 

Νίκος Σωτηρακόπουλος
 
«Ο θεσμός πλέον προσφέρει πολύτιμη βοήθεια»

 
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών θεμάτων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν πλέον εκτός από τους ενήλικες και τα παιδιά, που μαθαίνουν την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού. «Είναι ένας θεσμός πλέον και προσφέρει πολύτιμη βοήθεια» σημείωσε, θεωρώντας σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η βοήθεια είναι ανώνυμη και συμμετέχει σε αυτή όλη η πόλη.
 
Για αυτό ευχαρίστησε από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής όλους όσους για πέμπτη χρονιά βοήθησαν σε όλες τις δράσεις, και δήλωσε πως τα τρόφιμα θα διανεμηθούν υπεύθυνα από την υπηρεσία σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. «Υπάρχουν 220 οικογένειες που παίρνουν καθημερινά τρόφιμα από το Δήμο Κομοτηνής, υπάρχει η αποθήκη τροφίμων που στηρίζει πολλές οικογένειες» σημείωσε.
 
Κλείνοντας, ο κ. Σωτηρακόπουλος εξήρε το έργο όλων των εθελοντών που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση, επισημαίνοντας πως «όταν η πολιτεία αφήνει τον κόσμο ελεύθερο να δράσει, μερικές φορές αυτός τα καταφέρνει καλύτερα» για να τονίσει πως «όταν είναι ενωμένοι, ευημερούν όλοι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.