Στην ΚΕΔΕ τα προβληματα υποστελεχωσης του Δημου Κομοτηνης

Μαζί με τα προβλήματα των άλλων Δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ

Απεστάλη, μαζί με τις παρατηρήσεις των επιμέρους Δήμων, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας η μελέτη καταγραφής προσωπικού Δήμων και Δημοτικών ΝΠΔΔ της ΠΕΔ ΑΜΘ που παρουσιάζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την σημαντική υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Από την μελέτη προκύπτει ότι όλοι οι Δήμοι και τα Δημοτικά ΝΠΔΔ της ΑΜΘ, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό, εμφανίζουν ανάγκες πρόσληψης τακτικού προσωπικού.
 
Μάλιστα ο Δήμος Κομοτηνής είναι ο μοναδικός μεγάλος Δήμος της περιφέρειας (άνω των 50.000 κατοίκων) που εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα  στελέχωσής του στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του, ενώ σε ανάλογη κατάσταση στη Ροδόπη βρίσκονται και οι Δήμοι Αρριανών και Ιάσμου.
 
Οι προτάσεις όλων των Δήμων ενσωματώθηκαν σε ένα τελικό κείμενο, το οποίο και απεστάλη στην ΚΕΔΕ, η οποία θα τα συζητήσει και θα αναλάβει να τα προωθήσει προς τη κεντρική κυβέρνηση, σε συνδυασμό, πιθανότατα, με άλλες ανάλογες μελέτες άλλων ΠΕΔ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τη μελέτη, στους μισούς περίπου Δήμους της ΑΜΘ (Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Μαρώνειας-Σαπών, Ξάνθης, Αβδήρων, Καβάλας, Παγγαίου, Δράμας, Δοξάτου και Προσοτσάνης) οι ανάγκες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή ακόμη ειδικότερα σε συγκεκριμένους κλάδους/ειδικότητες, με διαφοροποιημένη βέβαια την προτεραιότητα και τον αριθμό προσλήψεων από Δήμο σε Δήμο.
 
Υπάρχουν όμως Δήμοι (με τα αντίστοιχα Δημοτικά ΝΠΔΔ) που εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσής τους στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών τους, με τον μεγαλύτερο εξ αυτών τον Δήμο Κομοτηνής, και να ακολουθούν ο Δήμος Νέστου, οι Δήμοι Αρριανών, Θάσου, Μύκης και Τοπείρου, καθώς και οι Δήμοι Παρανεστίου και Σαμοθράκης.
 
Οι Δήμοι αυτοί σύμφωνα με την μελέτη εμφανίζουν οριακή λειτουργία στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών τους και έχουν άμεση ανάγκη πρόσληψης τακτικού προσωπικού με οποιαδήποτε διαδικασία ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές τους.
 
Η μελέτη προτείνει οι Δήμοι, έστω και μεταβατικά, να ενισχυθούν με προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες τους, σε συνδυασμό είτε με διαδικασίες διοικητικής υποστήριξης είτε με συμβάσεις διαδημοτικής ή διαβαθμικής συνεργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.