Στην καταψυξη η Θρακη

Μικροπροβλήματα στην Ροδόπη – Επί ποδός συνεργεία Περιφέρειας και Δήμου για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Στους -6 η θερμοκρασία αυτή την ώρα στην Κομοτηνή. Επί ποδός είναι τα συνεργεία Δήμων και Περιφέρειας από το πρωί ούτως ώστε να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Ροδόπης, καθώς σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, μικροπροβλήματα παρουσιάζονται στο σύνολο αυτού.

Χιόνια και παγετός συνθέτουν την εικόνα της ορεινής Ροδόπης, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή του Γλυκονερίου και του Ιάσμου.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Ροδόπης με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, ενώ από το πρωί διενεργούνται έλεγχοι στα συστήματα θέρμανσης όλων των σχολικών μονάδων του νομού.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Θράκη σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές, με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους 4 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Κομοτηνής αναμένεται να αγγίξει έως και τους -9 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες.

Μεγαλύτερα τα  προβλήματα στην Ξάνθη, η οποία «ξύπνησε» χιονισμένη. Η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο,  γίνεται με αλυσίδες, ενώ προς το παρόν ανοιχτή παραμένει η Εγνατία Οδός.

Μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στην ορεινή περιοχή του γειτονικού νομού όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν σταθερά κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου και υπάρχει αρκετό χιόνι αλλά και πάγος.

Στην κατάψυξη και ο Έβρος, μετά και ένα διήμερο σφοδρής χιονόπτωσης σε όλο τον νομό, με θερμοκρασίες οι οποίες αγγίζουν  και τους -10 βαθμούς Κελσίου.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και αύριο, Τρίτη στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη με απόφαση των Δημάρχων.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.