Στην καλυτερη ενημερωση του κοινου στοχευει το Παραρτημα Ροδοπης του Ερυθρου Σταυρου

Η μαζική ανταπόκριση «ωθεί» τους ιθύνοντες στη διεξαγωγή προγραμμάτων σε τακτική βάση

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου διοργανώνεται από το Παράρτημα Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόγραμμα εκπαίδευσης, που αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των εκπαιδευμένων πολιτών κάθε ηλικίας στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση «ΚΑΑ» και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή «ΑΕΑ – AED».

Συγκεκριμένα υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED» του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πολιτών  στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενήλικα, παιδιού και βρέφους αλλά παράλληλα στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή. Όλοι οι συμμετέχοντες αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια με πιστοποίηση ISO, το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα καθώς ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται παντού.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 ώρες  και το κόστος συμμετοχής 20 ευρώ. Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 15:30 έως τις 21:30 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2531022602,  6998314141 και να στείλουν την αίτηση τους στο e-mail [email protected].  Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να ανέρχεται μέχρι τους 25. 

Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης «Η κρίση έκανε τον κόσμο πιο ευαισθητοποιημένο» 

Ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών, κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης μίλησε για το πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη στην πόλη μας αλλά και για την ανταπόκριση που υπάρχει σε αντίστοιχα προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού. «Ο κόσμος δείχνει πιο ευαισθητοποιημένος στο κομμάτι των πρώτων βοηθειών, καθώς ζητάει συνέχεια εκπαιδεύσεις από εμάς και εμείς προκειμένου να καλύψουμε αυτήν την ζήτηση προγραμματίζουμε τουλάχιστον μία εκπαίδευση κάθε μήνα» ήταν τα λόγια του κ. Ιμανιμίδη, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία των φοιτητών στο Σώμα Εθελοντών. «Υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή από την φοιτητική κοινότητα. Κάθε χρόνο εκπαιδεύουμε κατά μέσο όρο γύρω στα 10-12 άτομα, οι οποίοι είναι εθελοντές Διασώστες. Μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων από φοιτητές του Πανεπιστήμιου υπάρχει και στα προγράμματα πρώτων βοηθειών».
 
Ερωτηθείς για τον αριθμό των Διασωστών που είναι ενεργοί, ο κ. Ιμανιμίδης μας αποκάλυψε πως αυτήν την στιγμή το Σώμα διαθέτει 52 ενεργούς Εθελοντές Διασώστες εκ των οποίων οι 42 έχουν εκπαιδευθεί και στην δασοπροστασία / δασοπυρόσβεση από την Πυροσβεστική Κομοτηνής, και καταφέρνουν να βρίσκονται παντού καθώς είναι συνειδητή τους επιλογή η συμμετοχή στον Ερυθρό Σταυρό. Ενδεικτικά ο κ. Ιμανιμίδης μας ανέφερε ότι κάθε χρόνο λαμβάνουν περίπου 700 αιτήματα για υγειονομικές καλύψεις ενώ έχουν δημιουργήσει μία ομάδα άμεσης επέμβασης, που απαρτίζεται από 14 Εθελοντές με στόχο να βρίσκεται άμεσα σε όποιο συμβάν χρειαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.