Στην καλλιεργεια μυρτιλου στοχευει ο Δημος Ιασμου

Σε συνεργασία με την εταιρεία ΥΑΚΑ ΙΚΕ

Η διοίκηση του Δήμου Ιάσμου έχει την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη στην περιοχή θα έρθει κυρίως μέσα από τον αγροτικό τομέα, εφόσον οι περισσότεροι δημότες απασχολούνται στον αγροτικό τομέα. Η ανάπτυξη της καλλιέργειας Μύρτιλου, τέθηκε ως μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής Ιάσμου, διότι πρόκειται για  ένα προϊόν που έχει μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως αλλά στην Ελλάδα η παραγωγή του είναι ελάχιστη.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν αναφέρει:

«Με στόχο την ανάπτυξη των περιοχών του δήμου μας, σχεδιάζουμε να οργανώσουμε αγροτικές καλλιέργειες οι οποίες θα αποφέρουν προϊόντα μεγάλης ζήτησης στις διεθνείς αγορές με υψηλή πρόσθετη αξία που είναι συμβατά με τα εδάφη μας και την ίδια στιγμή δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εμπόριό τους.
Σε πρώτη φάση, σε συνεργασία με την εταιρεία ΥΑΚΑ ΙΚΕ Συσκευαστήριο Κερασιού και τις έρευνες που πραγματοποιήσαμε, στοχεύουμε να αναπτύξουμε την καλλιέργεια Μύρτιλου (Βlueberry) ειδικά στις ανεκμετάλλευτες εκτάσεις του δήμου μας αλλά και σε εκτάσεις ιδιωτών. Η ζήτηση για το μύρτιλο είναι εξαιρετικά μεγάλη στην παγκόσμια αγορά, αλλά επειδή η καλλιέργειά της είναι αρκετά χαμηλή στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτού του στόχου μας αποσκοπούμε να γίνουμε ο δήμος με την μεγαλύτερη καλλιέργεια μύρτιλου στην Ελλάδα εντός των 3 ετών.

Σύμφωνα με τις έρευνές μας, η καλλιέργεια μύρτιλου αρχίζει να αποδίδει από την 3η χρονιά και από την 5η χρονιά αποδίδει 1000 κιλά στο στρέμμα και η μέση τιμή πώλησής του από τον αγρότη κυμαίνεται στα 2,5 € / κιλό. Σχεδιάζουμε να μισθώσουμε τις εκτάσεις του δήμου μας που είναι συμβατές για την καλλιέργεια του μύρτιλου έτσι ώστε οι δημότες μας να αποκτήσουν μεγαλύτερα εισοδήματα σε μικρές εκτάσεις.

Όποιος δημότης μας ενδιαφέρεται για την καλλιέργεια του μύρτιλου είτε σε ιδιόκτητο χωράφι είτε σε δημοτική έκταση, μπορεί να επικοινωνήσει με το δήμο μας για περισσότερες πληροφορίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.