Στην Ισμαριδα λιμνη «ξαναχτυπησε» η Ομαδα Φιλων Αδεσποτων Κομοτηνης SOS

Τις έξι έφτασαν οι περιβαλλοντικές δράσεις καθαρισμού της Ομάδας

Στην Ισμαρίδα λίμνη συνεχίστηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου οι περιβαλλοντικές δράσεις καθαρισμού της Ομάδας Φίλων Αδέσποτων Κομοτηνής SOS και συγκεκριμένα στο κομμάτι που βρίσκεται μεταξύ Νέας Αδριανής και Μαυρομματίου. Αυτή τη φορά, έκτη τον αριθμό, η ομάδα είχε και σύμμαχο σε αυτή της την προσπάθεια τον κ. Jorge Pescador διαχειριστή της σελίδας του facebook «Πεταλούδα». Η συγκομιδή 30 σακούλων γεμάτων με σκουπίδια ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας, ανάμεσα τους και πλαστικά από φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Σε μήνυμά της η Ομάδα εξηγεί αναφορικά με την επιλογή της τοποθεσίας πως «η λίμνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βιοποικιλότητα του νομού μας και είναι καταφύγιο για διάφορα είδη πουλιών, μερικά εξαιρετικά σπάνια, όπως: νανόχηνα, κοκκινόχηνα,ασπρομέτωπη χήνα,φαλαρίδα, πρασινοκέφαλη πάπια, βαλτόπαπια, κορμοράνος, σταχτοτσικνιάς, πορφυροτσικνιάς, αργυροτσικνιάς, κρυπτοτσικνιάς, μικροτσικνιάς, λαγγόνα, γκισάρι, σκουφοβουτηχτάρι, νανοβουτηχτάρι, κιρκίρι, καλαμοκανάς, αβοκέτα, βαρβάρα, σφυριχτάρι, θαλασσαετός, ποταμογλάρονο, χουλιαρομύτα, χαλκόκοτα, αργυροπελακάνος, νανογλάρονο, κύκνος, καλαμόκιρκος, μουστακογλάρονο κ.α..» ενώ ειδικά για τη νανόχηνα σημειώνει πως «είναι από τα πλέον απειλούμενα είδη στην Ευρώπη με ελάχιστα πλέον πτηνά, με την ευθύνη να βαραίνει τον άνθρωπο (λαθραίο κυνήγι, διατάραξη φυσικού περιβάλλοντος κ.α.). Η νανόχηνα ξεκινάει το ταξίδι της από τη Νορβηγία και μετά από ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων φτάνει στην Ελλάδα».

Στο ίδιο μήνυμα η Ομάδα δεσμεύεται πως, κατόπιν σχετικών καταγγελιών που δέχτηκε, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα των πελαργών στην περιοχή και όχι μόνο, τις οποίες θα αποκαλύψει με νεότερη ανακοίνωση, πληροφορώντας επίσης πως οι δράσεις θα συνεχιστούν και με δενδροφυτεύσεις.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα της Ομάδας στο facebook.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.