Στην ιδια πλημμυρα θεατες οι Κομοτηναιοι

Γνώριμες εικόνες καταστροφής στα συνήθη σημεία της πόλης και όχι μόνο από την σφοδρή κακοκαιρία - Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, δρόμοι ως άλλες λίμνες και καταστροφές σε κεντρικά καταστήματα κατέγραψε ο φακός του «ΠτΘ»

Αρκετά ήταν για ακόμα μία φορά τα προβλήματα που δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες και τη Ροδόπη.
 
Τα πρώτα μικροατυχήματα διαφάνηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που έπνεαν και οι οποίοι παρέσυραν μικροαντικείμενα, κάδους, κλαδιά δέντρων, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί, όπως το περιστατικό που καταγράφηκε στην Λεωφόρο Ηρώων και οδήγησε στη μεταφορά ενός συμπολίτη μας στο Νοσοκομείο, ευτυχώς για προληπτικούς λόγους.
 

Ωστόσο η καταιγίδα που ακολούθησε και διήρκησε ως και τις πρώτες απογευματινές ώρες, δημιούργησε προβλήματα, με αρκετούς δρόμους να πλημμυρίζουν και πολλούς συμπολίτες μας να μετρούν ζημιές.
 
Τα συνήθη σημεία, όπως ο κόμβος του ΟΑΕΔ και ο δρόμος μπροστά από το 1ο Λύκειο της Κομοτηνής μετατράπηκαν και πάλι σε λίμνες, με τους διερχόμενους οδηγούς να αναγκάζονται σε παρακάμψεις, ενώ δύο αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν μέσα στο νερό.
 

Αντίστοιχες ήταν και οι εικόνες στη δυτική έξοδο της πόλης προς Ξάνθη, στις γέφυρες, καθιστώντας για ακόμα μία φορά αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων που επιχειρούσαν να εισέλθουν ή να εξέλθουν της πόλης, χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να έχουμε εγκλωβισμούς οχημάτων, καθώς οι αρχές είχαν αποκλείσει από νωρίς τις διαβάσεις, κατευθύνοντας τα οχήματα σε παρακαμπτήριες οδούς.
 

Και μπορεί οι γειτονιές στο τέρμα των οδών Μαραθώνος και Μάνστανλη αυτή τη φορά να την «γλίτωσαν» ωστόσο δεν ήταν λίγες οι γειτονιές εκείνες της πόλης που είδαμε πρωτόγνωρες εικόνες, με το νερό να φτάνει έως και την μέση των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από πολλές οδούς στην γειτονιά του σιδηροδρομικού σταθμού, αλλά και οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του «ΠτΘ» πίσω από το δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής.
 

Αρκετές ήταν και οι καταγγελίες από πλευράς καταστηματαρχών, που είδαν τα νερά να μπαίνουν στα καταστήματά τους, όπως έγινε στην περίπτωση των καταστημάτων της οδού Ιωαννίνων στο κέντρο της πόλης, με τους ίδιους να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις μεγάλες καταστροφές στα καταστήματά τους.
 

Τα συνεργεία του Δήμου αλλά και η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων και καθαρισμό φρεατίων, ωστόσο δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, καθαρίζοντας οι ίδιοι τα φραγμένα φρεάτια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.