Στην ενεργειακη αναβαθμιση των κτιριων της στοχευει η ΠΑΜΘ

Αναμένοντας την έναρξη των ανάλογων προγραμμάτων

Την στόχευση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος αντικαθιστώντας τον Περιφερειάρχη ο οποίος έλειπε στην Αθήνα απάντησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου σε ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ» κ. Μενέλαου Μαλτέζου.
 
Ο κ. Μαλτέζος σημείωσε πως η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας είναι σημαντικό ζητούμενο στις μέρες μας, και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλουν πέραν των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης και οι φορείς πρώτου και δεύτερου βαθμού. Για αυτό και ζήτησε να μάθει το μέγεθος της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στην περιφέρεια ΑΜΘ, είτε αυτή βρίσκεται εντός των ορίων της είτε όχι, τους τρόπους αξιοποίησής της, τα οικονομικά αποτελέσματα που έχουν υπάρξει από την αξιοποίηση της αλλά και τις ενέργειες που έχουν προβεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, και αν έχουν αξιοποιηθεί προγράμματα και προσκλήσεις για αυτό.
 
Στην απάντησή του ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως ειδικά για την ενεργειακή αναβάθμιση τα ανάλογα προγράμματα τώρα αναμένεται να ξεκινήσουν, και όπου χρειαστεί θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση, που θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και την καλύτερη λειτουργία των κτιρίων, βοηθώντας και στην αξιοποίησή τους.
 
Όσο για την αξιοποίηση των ακινήτων, όπως εξήγησε ο κ. Πέτροβιτς άλλα χρησιμοποιεί η ίδια η Περιφέρεια ενώ χώροι έχουν δοθεί σε διάφορους κοινωνικούς φορείς, παραπέμποντας στην απόφαση για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας 2014-2019, που είναι και διαθέσιμος στο διαδίκτυο. 

Σε ποιόν ανήκει το ακίνητο των Βρυξελλών; 

Μια έλλειψη που φάνηκε να εντοπίζει όμως στον κατάλογο αυτό ο κ. Μαλτέζος ήταν το ακίνητο των Βρυξελλών, το οποίο παλιότερα χρησιμοποιούταν για επαφές στα κεντρικά της ΕΕ, ρωτώντας τον κ. Πέτροβιτς τι συμβαίνει με αυτό, αν λειτουργεί και αν απασχολείται κάποιος.
 
Όπως σημειώθηκε, μετά από παρέμβαση και του Παύλου Δαμιανίδη, το ακίνητο αυτό ανήκει στο Περιφερειακό Ταμείο και όχι στην ίδια την περιφέρεια, και για αυτό ο κ. Πέτροβιτς τον παρέπεμψε εκεί, σημειώνοντας πάντως πως από όσο γνωρίζει δεν λειτουργεί αυτή την ώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.