Στην Εισαγγελια Πρωτοδικων εφτασε το θεμα του ιεροσπουδαστηριου Κομοτηνης

Οι μαθητές του υπό κατάληψη σχολείου απέστειλαν τα αιτήματά τους και σε αυτή

Την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνα Μελισσάρη επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες μέλη του δεκαπενταμελούς του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής Χαϊριγιέ, για το θέμα της κατάληψής που πραγματοποιούν εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Ιεροσπουδαστήριο.
 
Η κ. Μελισσάρη προσκάλεσε τους μαθητές, γιατί οι ίδιοι απέστειλαν στην εισαγγελία το ψήφισμά με τα αιτήματά τους, που όπως είναι γνωστό περιλαμβάνουν να σταματήσει ο περιορισμός διδασκαλίας των μαθημάτων θρησκευτικής ειδίκευσης και το δικαίωμα διδασκαλίας στην μητρική γλώσσα, να διαμορφωθεί τουρκόγλωσσο πρόγραμμα μαθημάτων και να εφαρμοστεί αντίστοιχα όπως σε όλα τα μειονοτικά σχολεία.
 
Η κ. Μελισσάρη τους τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να φτάνουν στην κατάληψη για να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι, ενώ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση και την επόμενη εβδομάδα. Επίσης η Εισαγγελέας θα επιδιώξει συνάντηση με τον διευθυντή και υποδιευθυντή του Ιεροσπουδαστηρίου, για να διερευνηθεί τι γίνεται με το θέμα.
 
Πάντως η κ. Μελισσάρη τόνισε προς τους μαθητές πως εν γένει είναι αναρμόδια να αντιμετωπίσει το αίτημα αυτό, μιας και δεν ανήκει στις δομές του Υπουργείου Παιδείας και πρόκειται για καθαρά ακαδημαϊκό θέμα.
 
Με την ευκαιρία της συνάντησης η Εισαγγελέας ανέφερε προς τους μαθητές πως παρόλο που ο νόμος για τις καταλήψεις έχει καταργηθεί το 2016, συνεχίζουν να έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου και ειδικότερα οι συμπεριφορές που δύναται να στοιχειοθετούν διατάραξη οικιακής ειρήνης ( άρθρο 334 παρ. 3 Ποινικού Κώδικα), παράνομη βία (άρθρο 330 Ποινικού Κώδικα), και το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένου που χρησιμεύει για κοινό όφελος (άρθρο 382 παρ.2 περ. α Ποινικού Κώδικα).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.