Στην εισαγγελια κατεθεσαν οι προεδροι των Δικηγορικων Συλλογων Ροδοπης, Ξανθης και Εβρου

Στους κατά τόπους εισαγγελείς εκλήθησαν να καταθέσουν οι πρόεδροι των τριών δικηγορικών συλλόγων Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου μετά από κάλεσμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με βάση καταγγελία της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου με το ερώτημα πώς γνώριζαν την απόφαση της μυστικής διάσκεψης που αφορούσε την απόφαση του δικαστηρίου το 2004 καθώς και τους λόγους που τους οδήγησαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα.

Γιώργος Πεταλωτής: «Πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης

και εκφοβισμού μας»

Σήμερα κατέθεσα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, την κ. Ζαφειριάδου, γιατί, όλως παραδόξως, μια μέρα πριν συζητηθεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με βάση καταγγελία της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου μας κάλεσε ως μάρτυρες, – ίσως βέβαια μπορεί να βρεθούμε και κατηγορούμενοι- να καταθέσουμε με το ερώτημα πώς γνωρίζαμε οι τρεις πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων, Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης το αποτέλεσμα της μυστικής διάσκεψης και για ποιο λόγο ενδιαφερθήκαμε για την υπόθεση αυτή. Εκείνο το οποίο είπαμε ευθαρσώς ήταν ότι εμείς δεν γνωρίζαμε με κανένα τρόπο το αποτέλεσμα της μυστικής διάσκεψης. Εν αντιθέσει είχαμε την εντύπωση ότι θα κερδηθεί η υπόθεση από το ελληνικό δημόσιο, το οποίο είχε δίκιο και είχε ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά η διάσταση που υπήρχε στο δικαστήριο ήταν εμφανής από την ημέρα της δίκης όταν η άκρως υποκειμενική και αποδεικνυόμενα διαπλεκόμενη πρόεδρος τρομοκρατούσε τους δικαστές και σαφώς φαινόταν ότι είχε διαφορετική άποψη. Περιμέναμε επτά μήνες την έκδοση της απόφασης και αν ξέραμε το αποτέλεσμα της διάσκεψης δεν θα περιμέναμε την απόφαση. Αντιθέτως η πρόεδρος Πρωτοδικών η κ. Ψάλτη ήταν αυτή που κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι είχε επικοινωνήσει, παρόλο που απαγορευόταν, με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, και δεν θυμόταν, υποτίθεται, αν τους ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της διάσκεψης. Σαφώς και θυμόταν, γιατί με αυτήν γινόταν οι διαπραγματεύσεις. Η κ. Ψάλτη λειτούργησε ως διαμεσολαβήτρια της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, συγκεκριμένα με τον κ. Δούκα, και άρα είναι υποκρισία τουλάχιστον να ζητείται από εμάς πώς γνωρίζαμε το αποτέλεσμα της διάσκεψης, το οποίο σαφώς και δεν γνωρίζαμε. Και εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το θράσος αυτών των ανθρώπων να μας ελέγξουν και να μας ζητούν το λόγο για τον οποίο ανακατευθήκαμε στην υπόθεση αυτή. Εμείς ασχοληθήκαμε ως ενεργοί πολίτες αυτής της περιοχής και από εκεί και πέρα ήμουν και πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και νομαρχιακός σύμβουλος και είχα ευθύνη και αυξημένη υποχρέωση για να ασχοληθώ με την υπόθεση αυτή», δηλώνει ο κ. Πεταλωτής ο οποίος μιλά για προσπάθεια τρομοκρατίας τους. «Εμείς δεν φοβηθήκαμε τότε που τα πράγματα ήταν πολύ περισσότερο θολά και όχι ηρωικά όπως είναι σήμερα και να καμφθούμε. Όλο αυτό όμως έχει αντίθετα αποτελέσματα. Περιμένουμε συνέχεια επί του θέματος».

Σήμερα στη Βουλή αρχίζουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής και ήδη η δικογραφία βρίσκεται των βουλευτών. «Το θέμα ήδη έχει πολλές εκπλήξεις αλλά έπεται και συνέχεια των εκπλήξεων».

Ο κ. Πεταλωτής εκφράζει φόβους ότι ενδέχεται κάποια στιγμή οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων να βρεθούν κατηγορούμενοι για το θέμα αυτό. «Υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Το ανακριτικό υλικό που συνέλεξαν οι κατά τόπους εισαγγελείς θα σταλεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. θα γίνει αξιολόγηση. γιατί η καταγγελία που υπάρχει αυτό που ενέχει είναι αν υπάρχουν ευθύνες να ερευνηθούν και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για το ποιος διέρρευσε το αποτέλεσμα της μυστικής διάσκεψης. Σαφέστατο όμως είναι ότι το διέρρευσε η κ. Πρόεδρος. Το αποτέλεσμα δεν το ήξερε κανείς. Οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων δεν διανοούμεθα να ενοχλήσουμε δικαστές για μια τόση σοβαρή υπόθεση. Η κ. Ψάλτη είχε τις διασυνδέσεις της και η μονή τους δικηγόρους της, το δημόσιο, όταν συνδιαλεγόταν, σαφώς και γνώριζε το αποτέλεσμα της διάσκεψης για να εκτελέσει μια έκδοση απόφασης και το ήξεραν όλοι οι διάδικοι εκτός από εμάς οι οποίοι το μάθαμε από την κ. Ψάλτη η οποία ήταν ο διαμεσολαβητής τους».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.