Στην εδρα της Γενικης Περιφερειακης Αστυνομικης Διευθυνσης ΑΜΘ ο Μ. Χρυσοχοιδης

Τα προβλήματα υποστελέχωσης έθεσαν υπόψιν του υπουργού τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών

Δέσμευση του υπουργού για ενίσχυση των υπηρεσιών

Επίσκεψη στην έδρα της Γενική Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο υπουργός, συναντήθηκε και με αντιπροσωπείες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ.

Στις συναντήσεις αναδείχθηκαν και αναλύθηκαν τα σοβαρότερα υπηρεσιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν την τρέχουσα περίοδο οι υφιστάμενες αστυνομικές υπηρεσίες της  Α.Μ.Θ., με προεξέχον ζήτημα την αντιμετώπιση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών τόσο στον Έβρο, όσο και στις λοιπές Διευθύνσεις της Περιφέρειάς μας. Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων σε επίπεδο Α.Μ.Θ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παράλληλη ενίσχυση των Υπηρεσιών με βαθμοφόρους και Αξιωματικούς. Συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και τις ενέργειες της διοίκησης για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα, με την Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ να προτείνει την ενίσχυση των Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, τα οποία στο προσεχές διάστημα επίκειται να εκπαιδεύσουν μεγάλο αριθμό Συνοριακών Φυλάκων και Δοκίμων Αστυφυλάκων, με έναν επιπλέον ιατρό και νοσηλευτή, έκαστο.

Ο κ. Υπουργός, αφουγκράστηκε τα προβλήματα που του γνωστοποιήθηκαν, δεσμευόμενος ότι θα ενσκήψει προσεκτικά σε αυτά μαζί με τη φυσική Ηγεσία για την επίλυσή τους και τη βελτίωση της καθημερινότητας των αστυνομικών της περιοχής. Μάλιστα επιβεβαίωσε  την μετακίνηση 20 αστυνομικών από τον Έβρο στη Ροδόπη και υποσχέθηκε την μετακίνηση ικανοποιητικού αριθμού αστυνομικών από άλλες περιοχές στην Δ.Α. Ροδόπης  προς  την ουσιαστική επάνδρωση των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.