Στην Αθηνα οι 8 Τουρκοι στρατιωτικοι

Η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου θα γίνει στα κεντρικά της Υπηρεσίας Ασύλου στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκονται από το μεσημέρι της Παρασκευής οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, τους οποίους η χώρα τους κατηγορεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα.
 
Οι 8 είχαν μεταφερθεί για λόγους ασφαλείας στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, μετά τη δίκη τους στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη, και όπως φαινόταν η εξέταση των αιτήσεων ασύλου θα γινόταν στην Αλεξανδρούπολη, όμως τελικά την Παρασκευή οδηγήθηκαν σε κτίριο της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό.
 
Όπως φαίνεται, η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα κεντρικά της Υπηρεσίας Ασύλου, στην Κατεχάκη.
 
Πάντως την πίεση στην Αθήνα για την έκδοσή τους ανανέωσε την Παρασκευή, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση της Τουρκίας ότι οι «8» πρέπει να εκδοθούν άμεσα.
 
Να σημειωθεί ότι την κατάσταση περιπλέκει η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς για την αναστολή εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μιας και αυτομάτως αλλάζουν όλα τα δεδομένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.