Στην αρχη… της λιστας των αλησμονητων της Δυτικης Θρακης

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Χουσεϊν Αβνί Μποτσαλί υπηρέτησε ως γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Και στα τέλη αυτού του μήνα θα μας αποχαιρετήσει.

Ανάμεσα στους τούρκους διπλωμάτες που υπηρέτησαν μέχρι σήμερα στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, τον γενικό πρόξενο Χουσεϊν Αβνί Μποτσαλί τον γνωρίσαμε… ως έναν διπλωμάτη με ειδικά προσόντα και χαρακτήρα.

Μέσα σ’ αυτά τα τρία χρόνια η μειονότητά μας έμαθε από τον επικοινωνιακό κύριο Μποτσαλί ολοκαίνουργιες «διπλωματικές» τακτικές. Και πρώτα – πρώτα έμαθε να ΚΕΡΝΑΕΙ και ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ με τα λεφτά των άλλων.

Οποιοσδήποτε σύλλογος, ίδρυμα, ομάδα ή άτομο με λεφτά του προξενείου διοργανώνει τραπέζι προς τιμήν του γενικού προξένου, στο οποίο προσέρχονται δεκάδες ή και εκατοντάδες άτομα. Ο γενικός μας πρόξενος ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΛΟΓΟ για να ικανοποιήσει το ΕΑΥΤΟ του, οι επίσημες εφημερίδες και δημοσιογράφοι του προξενείου απαθανατίζουν αυτές τις στιγμές με φωτογραφίες και αφιερώνουν ολόκληρες σελίδες στις ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ και τα ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ τους για το γεγονός αυτό.

Δύσκολα καταλάβαμε αλλά τελικά το καταλάβαμε ότι ο κύριος Μποτσαλί ήταν φοβερά ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ με τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Αλλά πιστέψτε με, η μειονότητα δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Χουσεϊν Αβνί Μποτσαλί εξαιτίας κι ενός άλλου προσόντος του, το οποίο εύκολα, ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ. Ενώ έπρεπε να ξέρει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ το κουτσομπολιό, η συκοφαντία, η ζηλοφθονία, η βρισιά, το μίσος, ΕΦΑΡΜΟΣΕ τα προσόντα αυτά (των γριών της γειτονιάς) στους ομογενείς του που ζουν στη Δυτική Θράκη… ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ στην αρχή της λίστας των αλησμόνητων της Δυτικής Θράκης. Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον κύριο Μποτσαλί.

Αμπντουλχαλίμ Δεδέ

19/08/2004

Trakya’nin Sesi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.