Στην Αλεξανδρουπολη το γιγαντιο αμερικανικο μεταγωγικο πλοιο “Endurance”

Μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, που θα συμμετέχουν στην άσκηση «DEFENDER Europe 2021»

Εφτασε και έδεσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο Endurance, που μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, που θα συμμετέχουν στην άσκηση “Defender Europe 2021” στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Από την χθες Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως τον Μάιο θα καταφθάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προωθηθούν προς την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawks, επιθετικά τύπου Απάτσι, Σινούκ, για πρώτη φορά άρματα μάχης και συνολικά περισσότερα από 1.800 οχήματα.

Η μεταφορά δεν θα γίνει μέσω του σιδηροδρόμου, όπως με επιτυχία συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί σε κάποια σημεία το σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου από τις πλημμύρες, αλλά οδικώς.

Τα πρώτα ελικόπτερα και οχήματα αναμένονται το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης με το «θηριώδες» αμερικανικό πλοίο ENDURANCE, Μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, κάποια από τα οποία μάλιστα θα πάρουν μέρος σε άσκηση ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.