Στη Βουλη τα προβληματα των καπνοπαραγωγων με την εταιρεια Οδεττη Ν.Πετριδα ΑΚΕ Α.Ε.

Τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί με τις εταιρείες που δεν πληρώνουν ζητά να μάθει με ερώτηση που, κατέθεσε στη Βουλή με αποδέκτη τον Υπουργό Γεωργίας ο βουλευτής Ροδόπης Γκαλήπ – Γκαλήπ. Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:

«Προβλήματα καπνοπαραγωγών Ν.Ροδόπης με την εταιρεία Οδέττη Ν.Πετρίδη ΑΚΕ Α.Ε.

Επανερχόμενος σ’ ένα ζωτικής φύσεως θέμα, που αφορά τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής μου, το οποίο χρόνο με το χρόνο τείνει να γίνει καθεστώς, θέλω να επισημάνω τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού και αυτό το χρόνο δεν έχουν πληρωθεί ακόμα για τη σοδειά του έτους 2000.

Ήδη, 81 καπνοπαραγωγοί από το χωριό Λύκειο Ν.Ροδόπης διαμαρτύρονται έντονα, στη διάθεσή σας υπάρχουν οι υπογραφές τους, επειδή η εταιρεία Οδέττη Ν.Πετρίδη ΑΚΕ Α.Ε. παρότι η παράδοση του καπνού έχει γίνει από τον Απρίλιο του 2001, δεν έχουν ακόμα εισπράξει τα χρήματά τους.

Καθίσταται σαφές το πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των καπνοπαραγωγών, που είναι απλήρωτοι, αφού για ένα και μόνο χωριό είναι τόσοι πολλοί.

Λαμβάνοντας δε υπόψη, ότι έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία για τη νέα παραγωγή και τα έξοδα των καπνοπαραγωγών είναι πάρα πολλά και το μόνο έσοδό τους είναι αυτό που προέρχεται από την παραγωγή καπνού, θα πρέπει το σοβαρό αυτό πρόβλημα της πληρωμής τους να λυθεί άμεσα, ούτως έστω να αποφευχθούν οι σοβαρές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι καπνοπαραγωγοί του Ν.Ροδόπης αλλά και να λυθεί το χρόνο αυτό πρόβλημα με τις εταιρείες που έχουν συνάψει συμβάσεις με την Ε.Α.Σ. Ροδόπης και δεν εκπληρώνουν τους όρους με την άμεση καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.