Στη βουλη η απεργια των εργαζομενων στα «Κλωστηρια Θρακης»

Με ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής για την απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Θράκης». Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν πως παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι «παράγουν κανονικά και η επιχείρηση εκτελεί παραγγελίες, η εργοδοσία επικαλείται ότι δεν έχει διαθέσιμα εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές από τους πελάτες της» με αποτέλεσμα οι πρώτοι «να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά και πάγια έξοδα των ίδιων και των οικογενειών τους».
 
Παράλληλα όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές η εταιρία αθετεί τις δεσμεύσεις της από σχετική απόφαση ως προς την καταβολή δεδουλευμένων από το 2013 ύψους 850.000 ευρώ εξ ου και ζητούν από αρμόδιο υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των εργαζομένων και της καταβολής των δεδουλευμένων. 

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν, από την Δευτέρα 13 Ιούνη 2016, οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Θράκης Α.Β.Ε.Ε.», του Ομίλου ΑΚΚΑ, που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
 
Οι περίπου 100 εργαζόμενοι έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας, καθώς των τελευταίο χρόνο τους οφείλονται σταθερά, δεδουλευμένα τριών μηνών. Σήμερα οφείλονται τα δεδουλευμένα των μηνών Μάρτη, Απρίλη, Μάη και μέρος του μήνα Φλεβάρη για πολλούς εργαζόμενους. Μάλιστα για να λάβουν 400-500 ευρώ για τα δεδουλευμένα του μήνα Φλεβάρη καθώς και το δώρο Πάσχα, είχαν πραγματοποιήσει και πάλι απεργιακή κινητοποίηση.
 
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο καθώς δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά και πάγια έξοδα των ίδιων και των οικογενειών τους. Την ίδια ώρα ενώ παράγουν κανονικά και η επιχείρηση εκτελεί παραγγελίες, η εργοδοσία επικαλείται ότι δεν έχει διαθέσιμα εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές από τους πελάτες της.
 
Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με απλήρωτα δεδουλευμένα, τα οποία ακόμα και σήμερα δεν έχουν αποπληρωθεί.
 
Συγκεκριμένα, το 2013 είχαν πραγματοποιήσει επίσχεση εργασίας, όταν πάλι υπήρξε πρόβλημα στην καταβολή των δεδουλευμένων. Η συνολική οφειλή για εκείνη την περίοδο ανέρχεται στο ποσό των 850.000 ευρώ, για το οποίο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική απόφαση και συμφωνία για τον τρόπο αποπληρωμής, η επιχείρηση αθετεί τις δεσμεύσεις της, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους.
 
Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την αποπληρωμή του συνόλου των οφειλόμενων δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στα «Κλωστήρια Θράκης Α.Β.Ε.Ε.», καθώς επίσης και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.